Ca imi plac foile caramel coapte pe dosul tavii am mai zis. Asa ca m-am gandit sa le asortez de data aceasta cu o crema de branza cu piersici dintr-un compot buuuun, de la Sun Food Fructe si Legume. Mergeau si niste caise, dar n-am avut, insa a iesit tare buna si cu piersicile
Ingrediente
 
  • Pentru 3 foi:
  • 250 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • 250 g unt(82%)
  • 2 oua
  • sare
  • 850-900 g faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura otet de mere
  • Pentru crema:
  • 1 kg branza proaspata de vaci
  • 500 g mascarpone
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 820 g compot de piersici de Sun Food Fructe si Legume
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • sare
Timp de preparare: 50 minute; Portii: 24; Dimensiuni tava: 28/40 cm
Mod de preparare
Pentru foi, caramelizam zaharul la foc incet, amestecand continuu pana se dilueaza complet, apoi adaugamlaptele, cu mare grija sa nu ne arda vaporii care se imprastie. Lasam vasul la foc incet pana cand se topeste tot zaharul care s-a solidificat la contactul cu laptele, apoi il dam la rece. Aducem untul la temperatura camerei si il lasam sa se inmoaie bine, apoi il spumam cu putina sare, adaugam ouale si amestecam bine. Peste acest amestec, adaugam siropul de zahar ars, bicarbonatul stins in otet, apoi incorporam treptat faina. Framantam un aluat nelipicios si usor moale, pe care il lasam sa se odihneasca 10 minute, apoi il impartim in trei.
Intindem fiecare parte de aluat pe masa infainata, in cate o foaie cat dimensiunea tavii, o rulam pe sucitor si o transferam pe dosul tavii. Coacem fiecare foaie cate 5-6 minute la 180 de grade.

Prajitura-cu-foi-caramel-crema-de-branza-piersici-din-compot-1 Prajitura-cu-foi-caramel-crema-de-branza-piersici-din-compot-2 Prajitura-cu-foi-caramel-crema-de-branza-piersici-din-compot-3

Pentru crema, amestecam branza de vaci cu zaharul, zaharul vanilat, esenta si putina sare, apoi o mixam impreuna cu mascarponele, cateva minute. Scurgem piersicile din compot, le taiem in cuburi mai micute si le adaugam in crema, cu grija sa nu le strivim. Impartim crema in doua si o intindem intre foile caramel.

Prajitura-cu-foi-caramel-crema-de-branza-piersici-din-compot-4 Prajitura-cu-foi-caramel-crema-de-branza-piersici-din-compot-5 Prajitura-cu-foi-caramel-crema-de-branza-piersici-din-compot-6 Prajitura-cu-foi-caramel-crema-de-branza-piersici-din-compot-7

Acoperim prajitura cu folie, adaugam niste greutati deasupra sa se preseze bine si o dam la rece cateva ore, pana cand foile se fragezesc si prajitura se poate portiona frumos.

Prajitura-cu-foi-caramel-crema-de-branza-piersici-din-compot-8 Prajitura-cu-foi-caramel-crema-de-branza-piersici-din-compot-9 Prajitura-cu-foi-caramel-crema-de-branza-piersici-din-compot-10 Prajitura-cu-foi-caramel-crema-de-branza-piersici-din-compot-11

O ornam cu zahar pudra si o savuram cu placere, alaturi de cafea sau ceai, dar va spun ca merge foarte bine si cu o cana de iaurt, nefiind prea dulce.

Prajitura-cu-foi-caramel-crema-de-branza-piersici-din-compot-12 Prajitura-cu-foi-caramel-crema-de-branza-piersici-din-compot-14

Sper sa va fie de folos reteta mea de prajitura cu foi caramel si crema de branza cu piersici din compot!
   
Etichete: , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Tocana-cartofi- ardei-copt-costita-afumata-8
gogosi-dospite-10
Cosulete-din-foietaj-cu-de-toate-8
Aluat-foietaj-5
Pizza-cu-carne-ciuperci-si-gogosari-murati-5
fasole-verde-la-borcan-8
DSCF3914
lasagna-cu-carne de vitel-7
dulceata-de-coacaze-negre-7
Arhive
error: Conținutul este protejat!