Este o mancare putin asemanatoare cu puiul manastiresc, dar adaptata pentru a fi preparata la Slow Cooker Crock Pot. Ador acest aparat, chiar daca prepararea unei retete dureaza ceva mai mult decat la aragaz, este mult mai sanatoasa, mai gustoasa si in plus nu trebuie sa asudez pe langa flacara aragazului, pe canicula aceasta.
Ingrediente
  • pieptul, pulpele si aripile unui pui de curte
  • 2 cepe
  • 400 gr ciuperci din conserva
  • 1 capatana usturoi
  • 50 gr unt
  • 750 ml apa
  • 200 ml vin alb demidulce
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • nucsoara
  • boia de ardei dulce
  • 200 gr smantana
  • 2 oua
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 2-3 frunze de telina
Timp de preparare: 3 ore si 30 minute; Portii: 8
Mod de preparare
Puiul meu fiind mare si de curte, a necesitat putina prefierbere inainte. Daca folosim pui din comert, acesta are carnea mai frageda si se prepara mai rapid. Deci, asezam carnea de pui in vasul de ceramica al aparatului si adaugam apa cat sa fie acoperita. Eu am pus 750 ml apa.
Adaugam si o lingurita de sare, acoperim vasul cu capacul din dotare, conectam aparatul la sursa de curent si setam modul de preparare HIGH pentru o ora. Scurgem bine ciupercile de lichid, eventual le mai clatim putin, tocam ceapa solzisori, iar untul il taiem in bucati mai mici. Pui-ciuperci-sos-smantana-usturoi-1 Dupa scurgerea orei de fierbere a carnii de pui, transferam carnea intr-o sita sa se scurga bine de lichid, iar supa o punem in alt vas. Clatim vasul de ceramica cu putina apa, asezam bucatile de unt in el, apoi ceapa si ciupercile si le amestecam bine. Peste ele asezam carnea de pui scursa si condimentata cu piper, cimbru, boia de ardei dulce si sare.

Pui-ciuperci-sos-smantana-usturoi-2 Pui-ciuperci-sos-smantana-usturoi-3

Asezam capacul peste vas si setam programul HIGH pentru 2 ore si 30 de minute. Lasam ingredientele sa se prepare in unt, precum si in aburul care se formeaza in vas, fara sa ridicam capacul, cel putin o ora, apoi adaugam vinul si zeama de la supa, atat cat sa acoperim carnea. Curatam usturoiul si il trecem prin presa. Adaugam peste el putina sare, apoi il amestecam cu smantana. Amestecam bine ouale si le adaugam peste smantana si usturoi, apoi omogenizam amestecul si adaugam patrunjelul si frunzele de telina tocate marunt. Pui-ciuperci-sos-smantana-usturoi-6 Cu 30 de minute inainte de expirarea timpului, incercam carnea, gustam mancarea si o mai asezonam cu condimente: piper, boia de ardei, nucsoara, apoi adaugam cate putina supa peste compozitia de usturoi, smantana si oua, pana o diluam usor si o adaugam treptat in vas, amestecand-o bine.

Pui-ciuperci-sos-smantana-usturoi-5Pui-ciuperci-sos-smantana-usturoi-7

In functie de cat de bine sunt preparate ingredientele, in special carnea, timpul de preparare se poate prelungi, inainte de a adauga compozitia cu smantana. Nucsoara este optionala, eu am adaugat-o ca imi place mult aroma ei. Este o mancare foarte buna, mai ales servita cu mamaliguta.

Pui-ciuperci-sos-smantana-usturoi-8

Etichete: , , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
biscuiti-cu-aroma-de-lamaie-8
salam-de-biscuiti-8
placinta-cu-mere-cu-foietaj-simplu-de-casa-10
tarta-ciocolata-blat- biscuiti-nuca-6
Paine-de-casa-cu-iaurt-6
tort-napoleon-9
Paine-cu-branza-in-aluat-9
Pasta-fasole-verde-5
Placinta-branza-dovlecel-7
Arhive
error: Conținutul este protejat!