Este prima data cand prepar spatzle si asta se datoreaza unui bucataras drag mie, care a postat o astfel de reteta pe site si mi-a facut tare pofta.
Eu am modificat pe ici pe colo ingredientele si cantitatile, dar rezultatul final ne-a placut tare mult.
Multumesc, Rux drag, pentru inspiratie si pentru ca mi-ai facut pofta cu reteta ta! :-*

Ingrediente

  • 500 g spatzle cu ou
  • 500 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 150 g unt
  • 100 g parmezan
  • 5 linguri cu varf, smantana
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 250 g bacon


Mod de preparare

Preparam mai intai ciupercile ca necesita mai mult timp, in comparatie cu spatzelele care se prepara imediat.
Tocam ceapa solzisori, usturoiul rondele si le punem la calit in 50 g unt, pana cand se patrund bine.
Adaugam apoi ciupercile spalate, curatate si taiate in bucati mai mici si le lasam cam 20-30 de minute pana cand sunt bine preparate.
Le condimentam cu sare, piper si putin cimbru, dupa gust, apoi adaugam smantana, 75 g parmezan, le amestecam bine si le mai lasam pe foc 6-8 minute.
Dupa stingerea focului adaugam mararul tocat marunt.
Spatzle-sos-ciuperci- parmezan-1 Spatzle-sos-ciuperci- parmezan-4
Pastele le fierbem conform instructiunilor, in apa clocotita cu sare, nu mai mult de 15 minute, apoi le scurgem si le amestecam cu unt.
Spatzle-sos-ciuperci- parmezan-3 Spatzle-sos-ciuperci- parmezan-5
Le servim cu sosul de ciuperci, presarate cu parmezan si optional cu ceva carnita, bacon usor crocant, in cazul meu.
Spatzle-sos-ciuperci- parmezan-2 Spatzle-sos-ciuperci- parmezan-6

NOTA

Sarea nu trebuie adaugata peste ceapa din tigaie, de la inceput, ci pe parcurs, pentru a lasa timp cepei sa isi lase gustul dulceag, eventual se poate adauga si o lingurita de zahar si asa vom obtine un gust placut de ceapa caramelizata.

Spatzle-sos-ciuperci- parmezan-8

Sper sa va placa si sa va fie de folos reteta mea de spatzle cu sos de ciuperci si parmezan!

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics


Privacy Preference Center

Necesare

Cookie-urile necesare ajută la a face un site utilizabil prin activarea funcţiilor de bază, precum navigarea în pagină şi accesul la zonele securizate de pe site. Site-ul nu poate funcţiona corespunzător fără aceste cookie-uri.

SESS#, __cfduid, CookieConsent, __cfduid
SESS#
__cfduid
CookieConsent
__cfduid

Preferințe

Cookie-urile de preferinţă permit unui site să îşi amintească informaţii care se modifică după modul în care se comportă sau arată site-ul, precum limba dvs. preferată sau regiunea în care vă aflaţi.

UID
UID

Statistici

Cookie-urile de statistică îi ajută pe proprietarii unui site să înţeleagă modul în care vizitatorii interacţionează cu site-urile prin colectarea şi raportarea informaţiilor în mod anonim.

@@History/@@scroll|#, _ga [x2], _gat [x2], _gid [x2], d
_ga [x2], _gat [x2], _gid [x2]
d

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?