Imi plac mult pastele pentru ca le pot prepara in diverse moduri si rapid. Si mai ales imi place diversitatea de paste. reteta de fata am preparat-o rapid cu ce am mai gasit prin frigider, respectiv congelator.
Ingrediente
  • 200 g tagliatele
  • 2 cepe galbene
  • 4 catei de usturoi
  • 5-6 rosii
  • 1 ardei kapia
  • 1 gogosar
  • 50 g unt
  • 250 g bacon
  • 450 g legume mexicane, congelate
  • apa
  • sare
  • piper
  • frunze proaspete de busuioc
  • 2 crengute de cimbru
  • 1 lingura zahar
  • 100 g parmezan
Mod de preparare
Fierbem tagliatelele in apa clocotita cu sare pentru 15 minute.

Tagliatele-cu-legume-mexicane-si-bacon-1 Tagliatele-cu-legume-mexicane-si-bacon-2

Tocam ceapa solzisori si usturoiul rondele si le calim in untul topit, pana cand ceapa devine translucida.

Adaugam apoi rosiile tocate in cuburi, iar peste 10-15 minute, ardeii curatati de seminte si nervuri si trecuti prin blender.

Lasam sosul sa fiarba la foc incet, pana cand scade la jumatate si pe parcursul fierberii il asezonam cu sare si condimente.

Tagliatele-cu-legume-mexicane-si-bacon-3 Tagliatele-cu-legume-mexicane-si-bacon-4 Tagliatele-cu-legume-mexicane-si-bacon-5 Tagliatele-cu-legume-mexicane-si-bacon-6

Fierbem legumele in apa clocotita cu putina sare, pentru 15 minte, apoi le scurgem, iar in apa respectiva fierbem si pastele.

Adaugam legumele fierte peste sosul de rosii si ardei, cu 5 minute inainte de a stinge focul.

Baconul, taiat in fasii subtiri il prajim separat in putin ulei, pana cand devine usor crocant, apoi il scurgem bine de grasime si il adaugam tot in sosul de rosii.

Tagliatele-cu-legume-mexicane-si-bacon-7 Tagliatele-cu-legume-mexicane-si-bacon-8

Eu am adaugat si cateva fasii de sunca presata.

Servim tagliatele cu legume mexicane si bacon, presarate cu parmezan.

Tagliatele-cu-legume-mexicane-si-bacon-9

NOTA

  • Peste ceapa care se caleste in unt, adaugam si o lingura de zahar, astfel ceapa va capata acel gust placut de caramelizat.
  • Sarea nu se adauga de la inceput in sos, pentru a lasa timp rosiilor si ardeilor sa-si intensifice gustul si abia dupa ce sunt preparate cam trei sferturi, adaugam sarea si alte condimente. Gustul se va accentua mai mult daca sarea este adaugata spre final.Acest pont l-am auzit la Vladutz, bucatarul de la Neatza.
Sa va fie de folos!
 
Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
ostropel-de-pui-5
Placinte-impletite-dovleac-5
pulpe-de-pui-in-crusta-de-mustar-8
pulpe-de-pui-in-manta-de-snculita-la-cuptor-4
salata-ton-legume-mexicane- maioneza- telina-4
Tort-Sah-biscuiti-fructe-confiate- rahat-nuca-9
Scovergi-reteta-clasica-4
eclere
pasca-fara-aluat-9
Arhive
error: Conținutul este protejat!