Am tot vazut diverse retete de friptura in sos de mustar si am zis sa incerc si eu ceva de acest gen. Eu am asezonat sosul dupa gustul nostru, cu condimentele pe care le-am avut la indemana. Mi-a placut la aceasta friptura in special fragezimea carnii, la interior. Friptura-porc-crusta-mustar-8
Ingrediente
  • 2 kg carne de porc (coaste+muschi)
  • 3 linguri mustar cu miere
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 capatana usturoi
  • 1 praf piper
  • amestec de condimente, rase
  • 1 praf busuioc
  • 1 lingura sare
Portii: 8; Timp de preparare:60 minute
Mod de preparare
Spalam carnea, o uscam, o intepam din loc in loc si o frecam cu putina sare. Curatam usturoiul si il pisam cu sare, apoi il fecam cu uleiul de masline. Il adaugam peste mustar , apoi presaram condimentele si omogenizam bine totul.

Friptura-porc-crusta-mustar-1 Friptura-porc-crusta-mustar-3

Trecem carnea prin acest amestec, pe toate partile si o introducem intr-o punga pe care o vom lega la capat, apoi o vom tine la frigider cel putin o ora. Eu am tinut-o cam trei ore.

Friptura-porc-crusta-mustar-5 Friptura-porc-crusta-mustar-6

Asezam carnea intr-un vas termorezistent, cu capac si o dam la cuptor pentru 60 de minute la 200 de grade. In ultimele 15 minute, scurgem lichidul din vas, ca se formeaza destul de mult si lasam vasul fara capac, intorcand carnea de pe o parte pe alta sa se rumeneasca frumos.

Friptura-porc-crusta-mustar-7 Friptura-porc-crusta-mustar-8

NOTA In lichidul rezultat de la friptura, preparati niste cartofi, eu asa am facut si au iesit tare buni. I-am mai asezonat si cu rozmarin si boia de ardei.
Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!