Foarte gustoasa si pufoasa a iesit aceasta paine!!!
Ingrediente
  • 750 gr faina
  • 40 gr drojdie
  • 1 lingura sare
  • 200 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 500 gr branza proaspata de vaci
  • seminte de chimen
Portii: 2; Timp de preparare: sub 90 minute
Mod de preparare
Sfaramam drojdia intr-un bol si o frecam impreuna cu zaharul pana la diluare, apoi adaugam laptele caldut si o mana de faina. Omogenizam maiaua astfel formata, acoperim bolul cu un stergar si il lasam la loc caldut pana cand maiaua isi va dubla volumul, maxim 15 minute. Amestecam branza, tinuta la temperatura camerei, cu maiaua crescuta, adaugam uleiul si sarea si incepem sa incorporam treptat faina. Framantam un aluat nelipicios si mai moale din cauza branzei.
Paine-cu-branza-in-aluat-1 Paine-cu-branza-in-aluat-2
Lasam aluatul la crescut, acoperit, pana cand isi va dubla volumul, tot 15 de minute. Impartim aluatul crescut in doua parti si il vom impleti sau rula dupa cum dorim Eu o parte am impletit-o in sase si am asezat-o intr-o tava de paine, iar cealalta parte am asezat-o intr-o forma rotunda si detasabila, sub forma de bilute.
Lasam din nou aluatul din tavi la crescut, 10-15 minute, dupa care vom unge aluatul cu putin ulei si vom presara seminte de chimen.
Paine-cu-branza-in-aluat-5 Paine-cu-branza-in-aluat-4
Vom introduce tavile in cuptorul preincalzit, la 180 de grade si vom coace painile pentru 40 de minute. Ies niste paini foarte gustoase si pufoase!
Paine-cu-branza-in-aluat-6 Paine-cu-branza-in-aluat-7

NOTA

Se pot unge painile cu galbenus de ou, pentru un plus de frumusete

Paine-cu-branza-in-aluat-9

Etichete: , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Tocanita-de-rosii-cu-ardei-copti-si-carne-de-curcan-4
Cozonac-cu-zahar-caramelizat-14
guguluf-banane-5
Prajitura-cu-foi-fragede-si-mere-9
Prajitura-cu-ciocolata-visine-bilute-cocos-6
budinca-orez-visine-cocos
Tiramisu-reteta-clasica-5
gogonele-in-otet-6
Sandwich-uri-muraturi-preparate-carne-11
Arhive
error: Conținutul este protejat!