Ca imi plac budincile aperitiv, am mai spus, dar important este sa placa si celor carora le adresez, adica baietilor mei. Ei sunt criticii mei culinari si parerea lor conteaza in primul rand. Si daaaa, le-a placut mult aceasta reteta de budinca aperitiv, cu piept de pui, ciuperci si tortelloni, asa ca v-o recomand si voua. Fiecare poate sa jongleze cu ingredientele in functie de gustul propriu.  
Ingrediente
  • 250 g piept de pui
  • 250 g ciuperci din conserva
  • 4 oua
  • 400 g smantana
  • 50 g parmezan
  • 400 g tortelloni cu spanac si ricota
  • 2 linguri faina
  • 1 linguri pesmet
  • 1 ardei capia, rosu
  • 1 ceapa rosie
  • cateva rosii cherry
  • oregano
  • busuioc
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura unt
  • 20 g unt pentru uns forma
  • 1 lingura pesmet pentru tapetat
 
Mod de preparare
Punem uleiul de masline impreuna cu o lingura de unt la incins, apoi adaugam ceapa tocata solzisori, o amestecam bine, iar cand se patrunde usor, adaugam o lingurita de zahar, pentru a-i conferi un usor gust de caramelizat. Adaugam apoi pieptul de pui taiat in cuburi, il perpelim pe toate partile, condimentam cu sare, piper, oregano si busuioc si dupa cateva minute, adaugam ciupercile bine scurse.
Nu lasam prea mult ingredientele pe foc, doarece toate se patrund rapid si nu e nevoie sa le preparam prea intens. Le lasam la racit, dupa care adaugam peste ele, ardeiul capia tocat in cuburi, tortelloni fierti si scursi si le amestecam bine.

Budinca-aperitiv-piept-pui-ciuperci-tortelloni-5 Budinca-aperitiv-piept-pui-ciuperci-tortelloni-6

Batem cele 4 oua cu putina sare, adaugam smantana, parmezanul ras, apoi faina si pesmetul si le turnam peste amestecul de ingrediente.

Budinca-aperitiv-piept-pui-ciuperci-tortelloni-7 Budinca-aperitiv-piept-pui-ciuperci-tortelloni-8

Ungem o forma termorezistenta cu unt si o tapetam cu pesmet, apoi intindem uniform, compozitia de budinca in ea. Infigem din loc in loc si rosiile cherry, si presaram cateva frunze de busuioc.

Coacem budinca pentru 30-35 minute la 180 de grade.

Budinca-aperitiv-piept-pui-ciuperci-tortelloni-9 Budinca-aperitiv-piept-pui-ciuperci-tortelloni-1

Dupa ce o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca usor, cam 30 de minute, apoi o putem portiona frumos.

Budinca-aperitiv-piept-pui-ciuperci-tortelloni-2 Budinca-aperitiv-piept-pui-ciuperci-tortelloni-4

Aceasta budinca aperitiv, cu piept de pui, ciuperci si tortelloni, se serveste usor calduta, dar si rece, cu ketchup, branzeturi, sau cu legume proaspete. Sa va fie de folos! Budinca-aperitiv-piept-pui-ciuperci-tortelloni-3 Budinca-aperitiv-piept-pui-ciuperci-tortelloni-1
 
Etichete: , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!