Daca tot pregatesc dimineata sandwich-uri pentru pachetelele de la serviciu si in numar mare, m-am gandit sa le prepar si altfel. Asa ca am introdus ingredientele pentru sandwich-uri, in chifle pufoase si frumoase. Au iesit tare bune si au avut un mare efect asupra celor care le-au savurat.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 750 g faina
  • 150 branza telemea
  • 150 unt
  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 2 plicuri garant pentru aluaturi dospite
  • Pentru umplut:
  • 2 oua fierte
  • 1 ardei capia
  • 50 g masline
  • 3 carnaciori
  • 100 g sunca presata
  • Pentru uns:
  • ketchup
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita lapte
  • chimen
Mod de preparare
Pentru aluat, aducem ingredientele la temperatura camerei cu cel putin o ora inainte de demararea procesului tehnologic. Cernem faina si o punem intr-un bol, impreuna cu garantul pentru aluaturi dospite. Facem o adancitura la mijlocul fainii si punem acolo untul moale amestecat cu branza data pe razatoare, adaugam si oul si diluam totul cu lapte caldut, apoi incepem sa incorporam faina, turnand treptat laptele. Framantam un aluat destul de vartos, pe care il lasam la odihnit 15 minute, timp in care isi va mari consistent volumul. Pentru umplutura, taiem ingredientele in cuburi, respectiv rondele. Ouale le vom fierbe tari, iar maslinele le desamburim.

Chifle-cu-surprize-1 Chifle-cu-surprize-2

Impartim aluatul in bilute pe care le intindelm sub forma rotunda pe masa de lucru, le ungem cu ketchup si asezam la mijlocul lor, ingredientele de umplutura impartite uniform.

Chifle-cu-surprize-3 Chifle-cu-surprize-4

Adunam marginile aluatullui peste ingrediente si formam chiflele pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu partea de aluat neted, in sus. Le mai lasam 5-6 minute la odihnit, apoi le ungem cu ou diluat cu lapte si presaram chimen peste ele.

Chifle-cu-surprize-5 Chifle-cu-surprize-6

Coacem chiflele pentru 35-40 de minute la 180 de grade. Chifle-cu-surprize-7 Chifle-cu-surprize-8 TIPS-uri Nu vom pune toata cantitatea de faina, specificata intr-o reteta, de la inceput in vas, pentru ca nu vom sti la fix necesarul, acesta depinde de consistenta celorlalte ingrediente folosite. Chiflele se pot gratina si cu cascaval, pe final de coacere.
Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Ciorba-vite-legume-tarhon-6
zacusca-de-ghebe-9
Cosulete-foietaj-oua-carnati-7
ciocolata-de-casa-cu-migdale-8
ciorba-de-loboda-6
Salata-legume-rucola-piept-pui-7
Salata-de-cartofi-cu-ardei-copti-6
tort-mady-16
Placinta-cu-branza-si-marar-1
Arhive
error: Conținutul este protejat!