Am scris specialitati de porc afumate, pentru ca nu am pus numai un fel de carne, ci mai multe. Am pus de fapt tot ce mai aveam prin frigider, specialitati de porc afumate, achizitionate de la targul de toamna, organizat cu ocazia sarbatorii recoltei, la Pitesti.
Ingrediente
 
  • 350 gr ciuperci proaspete
  • 4 fire praz
  • 5 catei de usturoi
  • 400 gr specialitati de porc afumate: fleica, muschi, sunculita
  • 120 ml ulei
  • 200 gr rosii cu zarzavat
  • 2 linguri ketchup dulce
  • piper
  • 2 foi dafin
  • cimbru
Portii: 4; Timp de preparare: sub 60 minute
Mod de preparare
  Curatam ciupercile de pelicula protectoare, le rupem coditele si le spalam bine. Le lasam intr-o sita la scurs. Feliem specialitatile de porc si le punem la rumenit in ulei incins, intorcandu-le de pe o parte pe alta. Cand se coloreaza frumos, le scoatem cu o paleta si le asezam pe fundul unui vas termorezistent. Eu am folosit un vas de yena cu capac. Tocam palariile ciupercilor in patru si le adaugam peste uleiul incins, cel in care am rumenit carnea. Nu punem toate ciupercile odata, doar cat sa se acopere fundul vasului, pentru a le putea intoarce lejer pe fiecare, sa se soteze frumos. Daca le vom pune pe toate odata, vor lasa multa apa si atunci mai mult se vor fierbe decat praji. Adaugam si cozile ciupercilor, taiate rondele. Ciupercile sotate, le adaugam peste carnea din vas, iar peste ele taiem rondele si cateii de usturoi curatati.

Mancare-de-ciuperci-praz-specialitati-porc-afumate-1 Mancare-de-ciuperci-praz-specialitati-porc-afumate-2

Spalam prazul, ii indepartam foile de deasupra si pe cele vestejite daca este cazul si il feliem rondele. Dupa ce am scos toate ciupercile din ulei, adaugam prazul si il lasam si pe el pe foc pentru cateva minute pana se va inmuia putin. Prazul nu se va mai praji, deoarece in vas avem acum un amestec de ulei si zeama de ciuperci. Adaugam si prazul peste ciupercile din vas, iar in vasul de pe foc, punem rosiile cu zarzavatul si ketchupul. Nu mai lasam vasul mult pe foc, doar cateva minute, dupa care gustam sa vedem in ce masura mai asezonam mancarea cu sare si condimente. Adaugam si rosiile in vasul de yena, potrivim de sare daca mai este nevoie, punem si 2 foi de dafin si putin cimbru si dam vasul la cuptor, acoperit, pentru 15 minute la 180 de grade.

Mancare-de-ciuperci-praz-specialitati-porc-afumate-3 Mancare-de-ciuperci-praz-specialitati-porc-afumate-4

Este o mancare de ciuperci cu praz si specialitati de porc afumate, tare gustoasa!

Mancare-de-ciuperci-praz-specialitati-porc-afumate-5 Mancare-de-ciuperci-praz-specialitati-porc-afumate-7

Sper sa va fie de folos!
   
Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
mancare-de-mazare-cu-dovlecel-si-costita-afumata-11
Placinta-cu-branza-si-marar-1
Paine-de-casa-reteta-mea-de-baza-7
Placinte-varza-carnati-9
Pere-umplute-in-aluat-8
prajitura-acoperis-casa-piscoturi-crema-ciocolata-7
pizza-bread-8
gem-asortat-de-prune-cu-un-minim-necesar-de-zahar-9
Prajitura-Trandafir-12
Arhive
error: Conținutul este protejat!