Incerc sa combin in fel si chip ingredientele, pentru a-i surprinde placut pe baieti, cu altfel de mancare, aporoape de fiecare data. De data aceasta am combinat mazarea cu gnocchi, carnati dar si niste sunca presata cu crusta din boabe de piper. A iesit tare gustoasa si v-o recomand cu drag! Si cum gazele au fost oprite toata ziua, din cauza unei avarii, am preparat aceasta mancare la multicooker.
Ingrediente
  • 450 g mazare cu morcovi(pachet congelat)
  • 600 g gnocchi
  • 4 carnati semiafumati(Radic)
  • 250 g sunca presata, in crusta de boabe de mustar
  • 2 cepe
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 20 g unt
  • 20 ml ulei de masline
  • 250 g pasta de rosii cu ardei copt
  • sare
  • 1 lingurita zahar
  • piper
  • busuioc
  • oregano
  • 2 foi dafin
  • marar
  • patrunjel verde
Portii: 6; Timp de preparare 45 minute
Mod de preparare
Se curata ceapa si se toaca solzisori, apoi se pune la calit in unt si ulei de masline, in vasul multicookerului, pe modul FRY, setat pentru un timp de 15 minute.
Mancare-mazare -gnocchi-carnati-1
Se curata radacina de patrunjel, se taie in cuburi si se adauga peste ceapa cand aceasta devine sticloasa. Se adauga carnatii prajiti in prealabil si taiati in rondele, precum si sunca presata taiata in cuburi, mazarea congelata si se acopera totul cu apa fierbinte. Se seteaza programul Stew pentru o ora.
Mancare-mazare -gnocchi-carnati-2 Mancare-mazare -gnocchi-carnati-3
Dupa 20 de minute, se ridica capacul si se asezoneaza mancarea cu putina sare si condimente, dar si cu pasta de rosii cu ardei copti, se mai lasa la fiert 15 minute, dupa care se adauga ardeii tocati in cuburi si gnocchi.
Mancare-mazare -gnocchi-carnati-4 Mancare-mazare -gnocchi-carnati-5
Se mai potriveste gustul de sare si condimente, iar dupa deconectarea aparatului de la sursa de curent, se adauga verdeata tocata marunt. Am setat timpul de preparare pentru o ora, dar in maxim 45 de minute, mancarea a fost gata, asa ca am deconectat aparatul inainte de expirarea timpului setat.
Mancare-mazare -gnocchi-carnati-7 Mancare-mazare -gnocchi-carnati-8
Tips-uri:
In timpul calirii cepei nu se va adauga sare, dar se va adauga putin zahar, pentru a obtine un delicios gust de caramelizat. Sarea se va adauga in mancare, spre final de fierbere.

Mancare-mazare -gnocchi-carnati-10

Etichete: , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!