De la un timp am inceput sa prepar si astfel de paini, sunt ca niste sandwich-uri si sunt tare bune servite mai ales calde cu un pahar de iaurt, sau cu sunculita taraneasca si ceapa rosie.

Ingrediente

  • 650-700 g faina
  • 30 g drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 250 ml lapte
  • 75 g unt
  • 1 lingura otet
  • 100 g rosii deshidratate, in ulei de masline
  • 150 g mozzarella
  • cateva frunze de busuioc
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita lapte
  • seminte de susan
Mod de preparare
Mai intai pregatim maiaua. Frecam drojdia cu zaharul pana la lichefiere, adaugam 100 ml lapte caldut si o mana de faina, omogenizam si acoperim vasul. Asteptam pana cand maiaua isi dubleaza volumul, aproximativ 10-15 minute daca drojdia este buna si faina de calitate.
Eu folosesc faina macinata la tara si sunt tare multumita de ea. Restul de faina o cernem intr-un vas, facem o adancitura la mijloc si turnam pe rand: maiaua crescuta, untul topit impreuna cu laptele cald, in care dizolvam si sarea si otetul. Adunam la centru si faina de pe margini si framantam un aluat mai vartos si nelipicios. Lasam aluatul la loc caldut, acoperit cu un stergar, pana cand isi dubleaza volumul. La mine in maxim 30 de minute se intampla fenomenul, nu trebuie sa astept o ora cum era stipulat in retetele vechi. Feliem mozzarella, iar rosiile le taiem in bucati mai mici.

Paine-cu-mozzarella-rosii-deshidratate-si-susan-1 Paine-cu-mozzarella-rosii-deshidratate-si-susan-2

Intindem aluatul intr-o foaie mai groasa, asezam mozzarella, rosiile deshidratate si cateva frunze de busuioc rupte si rulam aluatul.

Paine-cu-mozzarella-rosii-deshidratate-si-susan-3 Paine-cu-mozzarella-rosii-deshidratate-si-susan-4

Il rasucim ca la o invartita si il asezam intr-o forma rotunda, tapetata cu hartie de copt. Il acoperim si il lasam din nou la crescut, la loc caldut. Cand isi dubleaza volumul, ungem suprafata aluatului cu galbenus de ou diluat cu putin lapte si presaram seminte de susan deasupra.

Coacem painea la 180 de grade pentru 40-45 de minute, sau pana cand se rumeneste frumos la suprafata.

Paine-cu-mozzarella-rosii-deshidratate-si-susan-5 Paine-cu-mozzarella-rosii-deshidratate-si-susan-6

Ca un tips, ca sa va dati seama daca painea este coapta in interior, ridicati tava si daca este cu mult mai usoara decat a fost inainte de a o introduce in cuptor, atunci cu siguranta painea este coapta.

Paine-cu-mozzarella-rosii-deshidratate-si-susan-7 Paine-cu-mozzarella-rosii-deshidratate-si-susan-8

Sursa mea de inspiratie o gasiti aici. Sa va fie de folos!
   
Etichete: ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!