Daca ne saturam de clasicul piure de cartofi, putem sa-m imbunatatim in multe feluri. Pana la urma piureul de cartofi este cea mai la indemana garnitura pe care o putem face, asa ca putem jongla cu ingredientele dupa propria inspiratie si propriul gust.

Ingrediente

  • 1 kg cartofi albi
  • apa
  • sare
  • frunze de busuioc
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingurita zahar
  • 100 g unt
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 100 g parmezan
  • 200 ml lapte fierbinte
  • marar verde
Portii: 6-8; Timp de preparare: 35 minute
Mod de preparare
Curatam cartofii, ii spalam bine si ii tocam in cuburi, apoi ii punem la fiert in apa clocotita cu sare.
Topim untul, adaugam si o lingurita de ulei de masline si calim ceapa rosie tocata fin.

Piure-cartofi-ceapa-caramelizata-parmezan-2 Piure-cartofi-ceapa-caramelizata-parmezan-1

Adaugam zaharul si amestecam energic pentru a se carameliza ceapa uniform. Cand cartofii au fiert suficient, asa incat incep sa se paseze, ii scurgem de apa in care au fiert si introducem blenderul in ei, diluandu-i cu lapte fierbinte.

Scoatem blenderul si adaugam ceapa caramelizata, frunze proaspete de busuioc si parmezanul ras.

Piure-cartofi-ceapa-caramelizata-parmezan-3 Piure-cartofi-ceapa-caramelizata-parmezan-4

Daca mai este nevoie, mai adaugam lapte fierbinte, depinde cum dorim consistenta piureului, noi il preferam usor moale. In timpul servirii, adaugam marar tocat, sau patrunjel. Noi l-am servit ca garnitura la ficat de pui in sos de rosii si a fost tare gustos!

Piure-cartofi-ceapa-caramelizata-parmezan-6

Sper ca reteta mea, piure de cartofi cu ceapa caramelizata si parmezan, sa va fie de folos!
 
Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!