Postat: 22 decembrie 2015 - Aperitive - comentarii
Pe vremea cand lucram la Romtelecom, o colega ne aducea in aceasta perioada niste covrigei picanti, preparati cu jumari si mult chimen. Am incercat sa redau si eu acel gust de odinioara, dar am preferat sa prepar niste biscuiti aperitiv cu jumari, la aparatul de gofre. Nu am retinut reteta originala, dar oricum au iesit tare gustosi, usor picanti si sfaramiciosi.
Ingrediente
  • 400 g jumari
  • 1 ou+ 2 galbenusuri
  • 250 g kefir
  • 650 g faina
  • un praf piper
  • un praf boia de ardei dulce
  • chimen
  • 1 plic garant pentru aluaturi dospite
Portii: 75; Timp de preparare: 60 minute
Mod de preparare
Jumarile se trec prin robot si se amesteca mai intai cu ouale si condimentele, apoi cu kefirul si la final cu faina amestecata cu garantul pentru aluaturi dospite.

Biscuiti-aperitiv-jumari-3 Biscuiti-aperitiv-jumari-4

Am mai specificat si in alte retete, imi place acest garant pentru aluaturi dospite, de la Dr. Oetker, pentru ca imbina praful de copt cu drojdia si bicarbonatul, iar preparatele ies foarte fragede si nu trebuie lasate la dospit decat 15 minute. Obtinem un aluat nu foarte vartos, dar nelipicios, pe care il dam 15 minute la frigider, apoi formam sfere de dimensiunea mingii de tenis.

Biscuiti-aperitiv-jumari-5 Biscuiti-aperitiv-jumari-6

Intindem sferele in forma rotunda de dimensiunea aparatului de gofre si le coacem cate doua minute pe fiecare, sau in functie de puterea aparatului, atat cat sa fie frumos rumenite.

Biscuiti-aperitiv-jumari-7 Biscuiti-aperitiv-jumari-8

Eu ca sa fiu sigura ca sunt bine coapte am testat-o pe prima. Se servesc ca si aperitive, fie simple cu o cana de iaurt, sau de ce nu tartinati cu diverse creme de branzeturi.

Biscuiti-aperitiv-jumari-9 Biscuiti-aperitiv-jumari-10

  Acesti biscuiti aperitiv cu jumari, sunt foarte buni atat calzi cat si reci si mai ales a doua zi ca se fragezesc mai bine. Sper sa va fie de folos reteta mea de biscuiti aperitiv cu jumari!
 
Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
dulceata-de-coacaze-negre-7
salata-de-vinete-cu-dovlecei-10
ficatei-de-pui-inveliti-in-bacon-8
prajitura-de-post-cu-crema-de-gris-si-gem-9
cartofi-umpluti-cu-mozzarella-si-ou-fiert-inveliti-in-bacon-9
Salata-de-cartofi-cu-ardei-copti-6
Negresa-din-albusuri-si-ciocolata-5
smoothie-iaurt-banane-menta-6
smoothie-cu-pepene-galben-piersici-si-menta-7
Arhive
error: Conținutul este protejat!