Ciorbele acrite cu zeama de varza erau de departe cele mai bune, pe cand eram eu copil. Si acum imi plac la fel de mult, dar am descoperit si altele intre timp, care le-au devansat.
Ingrediente
  • 1 kg oase de porc proaspete
  • 2 cepe galbene
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina telina, mica
  • 1 ardei gras, verde
  • 1 ardei gras, rosu
  • 250 g rosii pentru ciorba
  • sare
  • piper
  • 4l apa
  • 1 l zeama de varza
  • tarhon
  • patrunjel
Portii: 8; Timp de preparare: 75-80 minute
Mod de preparare
Oasele de porc, portionate in bucati mai mici, se pun la fiert in apa clocotita cu sare, pentru 5-6 minute de cum ating punctul de fierbere, apoi se scurge apa si se clatesc oasele si vasul bine, cu apa fierbinte. Se pun din nou oasele la fiert in apa clocotita cu putina sare, in functie de cat este de sarata si zeama de varza. Cand carnea de pe oase este usor patrunsa, ca trebuie sa aiba si carne, cred ca asta se subintelege, adaugam radacinoasele si ceapa, curatate si tocate in cuburi si dupa cateva minute, completam ciorba cu zeama de varza.

Ciorba-oase-porc-acrita-zeama-varza-3 Ciorba-oase-porc-acrita-zeama-varza-4

Ardeiul il adaugam ceva mai tarziu, cand radacinoasele sunt aproape fierte, pentru a nu se inmuia prea rau. Ardeiul este bine sa ramana mai tare pentru a avea aspect placut in ciorba, dar si pentru a-si pastra cat de cat proprietatile. Dupa ce adaugam si ardeiul, putem adauga rosiile, apoi tarhonul si mai lasam ciorba pe foc timp de 10 minute, timp in care ii potrivim gustul cu sare si piper, apoi, dupa ce se tempereaza putin, adaugam patrunjelul, tocat marunt.

Ciorba-oase-porc-acrita-zeama-varza-6 Ciorba-oase-porc-acrita-zeama-varza-1

Servim ciorba fierbinte, cu ardei iute, smantana, sau simpla, dupa preferinte.

NOTA

  • Se poate adauga un ou batut, la finalul fierberii, pentru a se ingrosa zeama.
  • Se poate adauga fidea sau o mana de paste, cand ciorba este fiarta trei sferturi. Eu am preferat-o simpla.
Ciorba-oase-porc-acrita-zeama-varza-2 Sa va fie de folos, reteta mea de ciorba din oase de porc acrita cu zeama de varza!
 
Etichete: , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Tocana-taraneasca-pui-ceapa-rosii-5
clatite-aperitiv-cu-dovlecel-mozzarella-sunca-presata-14
tort-ecler-vanilie-capsuni-9
Negresa-din-albusuri-si-ciocolata-5
ficatei-de-pui-inveliti-in-bacon-8
pizza-preparata-la-tigaie-10
prajitura-cu-struguri-11
Chec-aperitiv-mozaic-8
Placinta-dobrogeana-8
Arhive
error: Conținutul este protejat!