Aceste minunatii de biscuiti si briose cu lamaie si mac sunt foarte bune de servit alaturi de cafeaua de la prima ora, sau de un ceai bun si aromat.

Le-am preparat cu mare drag pentru baietii mei, participand in acelasi timp si la campania „Iubim si Daruim cu Schar” organizata de Schar si Celiaci.ro.
Sunt preparate cu faina fara gluten de la Schar, faina care s-a comportat foarte bine si pe care o recomand cu toata increderea.

Mai gasiti pe blog sio reteta de Biscuiti cu scortisoara, foarte fragezi, gustosi si aromati!

Ingrediente
  • 3 oua medii
  • 200 g zahar
  • 150 ml ulei
  • 300 ml apa minerala
  • 500 g faina fara gluten
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri seminte de mac
  • 2 lingurite esenta de lamaie
  • coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie
  • un praf sare


Portii: 12 briose si 25 biscuiti;
Timp de preparare: 45 minute
Mod de preparare

Pregatim aluatul pentru Biscuiti si briose cu lamaie si mac

Mixam ouale cu un praf de sare si cu zaharul, pana cand se spumeaza, apoi adaugam uleiul, apa minerala si, treptat, faina amestecata cu praful de copt.
Adaugam faina pana cand obtinem un aluat mult mai gros decat cel de clatite si necursiv.
Incorporam apoi macul, coaja rasa de lamaie, esenta si zeama de lamaie si omogenizam bine totul.
Lasam aluatul sa se odihneasca 10 minute, pentru a se sparge bulele de apa minerala.

Asamblare si coacere Biscuiti si briose cu lamaie si mac

Umplem cu aluatul odihnit, formele de briose cam pana la 3/4 din capacitatea lor.
Nivelam aluatul in forme cu muchia unei linguri umezita in apa.

Le asezam intr-o tava de copt si le dam la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.
Din restul aluatului, eu am preparat niste biscuiti in forma de inimioara la aparatul de waffe, care mie mi se par de mare efect.
Sunt foarte aromati si tocmai buni de servit mai ales dimineata, langa cafeluta energizanta.
Se servesc pudrati cu zahar.
Sa va fie de folos!

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics


Privacy Preference Center

Necesare

Cookie-urile necesare ajută la a face un site utilizabil prin activarea funcţiilor de bază, precum navigarea în pagină şi accesul la zonele securizate de pe site. Site-ul nu poate funcţiona corespunzător fără aceste cookie-uri.

SESS#, __cfduid, CookieConsent, __cfduid
SESS#
__cfduid
CookieConsent
__cfduid

Preferințe

Cookie-urile de preferinţă permit unui site să îşi amintească informaţii care se modifică după modul în care se comportă sau arată site-ul, precum limba dvs. preferată sau regiunea în care vă aflaţi.

UID
UID

Statistici

Cookie-urile de statistică îi ajută pe proprietarii unui site să înţeleagă modul în care vizitatorii interacţionează cu site-urile prin colectarea şi raportarea informaţiilor în mod anonim.

@@History/@@scroll|#, _ga [x2], _gat [x2], _gid [x2], d
_ga [x2], _gat [x2], _gid [x2]
d

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?