Aceste minunatii sunt foarte bune de servit alaturi de cafeaua de la prima ora, sau de un ceai bun si aromat. Le-am preparat cu mare drag pentru baietii mei, participand in acelasi timp si la campania „Iubim si Daruim cu Schar” organizata de Schar si Celiaci.ro. Sunt preparati cu faina fara gluten de la Schar, faina care s-a comportat foarte bine si pe care o recomand cu toata increderea. Iar daca lecturati aceasta reteta, nu ezitati sa lasati si un comentariu frumos la sfarsit, in care sa exprimati un gand bun, sau sa detaliati o poveste frumoasa, o traire, pentru ca cei de la Schar, au un premiu special pentru cel mai frumos comentariu si anume: produse fara gluten pentru o luna intreaga. Eu deja le testez si imi place tot ce am incercat pana acum.
Ingrediente
  • 3 oua medii
  • 200 g zahar
  • 150 ml ulei
  • 300 ml apa minerala
  • 500 g faina fara gluten
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri seminte de mac
  • 2 lingurite esenta de lamaie
  • coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie
  • un praf sare
Portii: 12 briose si 25 biscuiti; Timp de preparare: 45 minute
Mod de preparare
Mixam ouale cu un praf de sare si cu zaharul, pana cand se spumeaza, apoi adaugam uleiul, apa minerala si treptat, faina amestecata cu praful de copt. Adaugam faina pana cand obtinem un aluat mult mai gros decat cel de clatite si necursiv. Incorporam apoi macul, coaja rasa de lamaie, esenta si zeama de lamaie si omogenizam bine totul. Biscuiti-briose-lamaie-mac-fara gluten-1 Biscuiti-briose-lamaie-mac-fara gluten-2 Lasam aluatul sa se odihneasca 10 minute, pentru a se sparge bulele de apa minerala, apoi umplem formele de briose cam pana la 3/4 din volumul lor. Biscuiti-briose-lamaie-mac-fara gluten-3 Nivelam aluatul in forme cu muchia unei linguri umezita in apa, le asezam intr-o tava de copt si le dam la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade. Biscuiti-briose-lamaie-mac-fara gluten-4 Din restul aluatului, eu am preparat niste biscuiti in forma de inimioara la aparatul de waffe, care mie mi se par de mare efect. Biscuiti-briose-lamaie-mac-fara gluten-5 Biscuiti-briose-lamaie-mac-fara gluten-6 Biscuiti-briose-lamaie-mac-fara gluten-7 Biscuiti-briose-lamaie-mac-fara gluten-8 Sunt foarte aromati si tocmai buni de servit mai ales dimineata, langa cafeluta energizanta. Biscuiti-briose-lamaie-mac-fara gluten-9 Se servesc pudrati cu zahar. Biscuiti-briose-lamaie-mac-fara gluten-10 Sa va fie de folos!
 
Etichete: , , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!