Cu ajutorul spaghetelor fără gluten, de la Schar, am încropit acest mic dejun copios: ouă ochiuri, în cuib de spaghete fără gluten, cu care mi-am încântat băieții de la prima oră.
Și pentru că nu s-a încheiat campania „Iubim și Dăruim cu Schar” organizată de Schar și Celiaci.ro, înscriu și această rețetă de ouă ochiuri, în cuib de spaghete fără gluten, în cadrul frumoasei campanii.
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 250 g spaghete fără gluten, de la Schar
- apă
- sare
- 4 ouă
- 4 bucăți carne de porc (friptură)
- 1 ardei gras, roșu
- 100 g unt
- frunze de busuioc
- praf de ghimbir
- 25 g parmezan ras
- 25 g cașcaval ras
[/ingredients]
Porții: 4,
Timp de preparare: 60 minute
[preparare title=”Mod de preparare”]
Ungem cu unt, din belșug, niște forme de minitarte și așezăm spaghetele în ele.
Punem câte încap și le facem o adâncitură la mijloc.
Presărăm din loc în loc frunze proaspete de busuioc, apoi așezăm la mijlocul lor, fâșii de ardei gras și bucăți de carne, apoi presărăm puțin praf de ghimbir și spargem câte un ou, deasupra.
Dăm formele la cuptorul încins pentru 15 minute, la 180 de grade, sau până când oul este bine preparat, iar către final, adăugăm pe margini și cașcavalul ras și parmezanul.
Sunt tare bune și de efect aceste ouă ochiuri, în cuib de spaghete fără gluten!
NOTA:
Înainte de a se scoate cuiburile de spaghete din forme, trebuie lăsate să se tempereze câteva minute.
Eu nu am mai dispus de acest timp și abia am apucat să fac pozele de final, pentru că se grăbeau băieții și le-au devorat rapid. :))))
Să vă fie de folos!
[/preparare]
8 comentarii
Ce-ti mai rasfeti baietii!
Si ai niste idei, una si una.
Te felicit a n-a oara pentru tot ce faci in bucataria ta!
Multumesc frumos, Tania!
Recunosc, ii cam rasfat uneori, nu mereu :))))
O idee buna si pentru baietii mei;) Mai ales cand raman cateva bucati de friptura prin frigider 😉 Bravo Merisor! 😉
Cris, asa am avut si eu ramasa :))) Multumesc! >:D<
Foarte faina ideea! Arata minunat! Cred si eu ca abia le asteptau baietii :)))))
Multumesc, Laura! Chiar au iesit bune pentru un mic dejun altfel decat ceva clasic.
arata super fain! Sunt convinsa ca sunt si delicioase!
Chiar delicioase, Adina! Multumesc!