Postat: 02 februarie 2016 - Aperitive - comentarii
Ouale umplute cu pate sunt aperitivele preferate, ale sotului meu, mai ales de sarbatori. De ziua lui, cand au fost multe de preparat, el s-a ocupat de prepararea acestora si tare bine i-au reusit. Pateul l-am preparat in casa, ca e mai sanatos.
Ingrediente
  • 8 oua
  • 500 g ficat de pui
  • apa
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 150 g branza cremoasa cu smantana, de la Delaco
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 l apa
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita mustar clasic
  • 4-5 felii de gogosari murati
Portii: 16; Timp de preparare:  60 minute
Mod de preparare
Se pun ouale la fiert in apa cu sare si otet si se lasa pe foc 8-10 minte de cand incepe apa sa fiarba. Apoi se scurge apa, se trec ouale prin jet de apa rece si se spala bine, dupa care se sparg usor si se lasa 5-6 minute in apa rece, pentru a se curata frumos. Se curata, ouale, se taie in doua pe lungimea lor si li se inlatura galbenusurile, dar asta atunci cand ficatul de pui este fiert.

Oua-umplute-pate-casa-4 Oua-umplute-pate-casa-7

  Ficatul de pui se curata si se spala bine, apoi se pune la fiert in apa cat sa fie acoperit si se lasa sa clocoteasca de 2-3 ori. Se scurge apa, se clateste ficatul si se pune din nou la fiert in apa cat sa fie acoperit. Se adauga pe parcurs putina sare, untul si uleiul de masline, iar la final, cand este bine fiert si apa a scazut, se adauga laptele fierbinte si se mai lasa sa fiarba 2-3 minute.

Oua-umplute-pate-casa-3 Oua-umplute-pate-casa-5

Se trece ficatul fiert prin blender, pastrand si sosul in care a fiert, apoi se adauga galbenusurile de la oua, mustarul si branza cremoasa.

Oua-umplute-pate-casa-6 Oua-umplute-pate-casa-8 Oua-umplute-pate-casa-9 Oua-umplute-pate-casa-10

Se omogenizeaza bine si se potriveste gustul de sare si condimente. Cu ajutorul unui posh cu dui stelat, se umplu jumatatile de oua cu pateul de casa si se orneaza cu gogosarii taiati in cubulete mici. Oua-umplute-pate-casa-1

Sunt foarte bune, preparate in acest mod! Sa va fie de folos.

NOTA

  • In functie de consistenta obtinuta a pateului, acesta se mai poate dilua cu putina smantana sau, de ce nu, cu o supa de pui.
Etichete: , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
ciorba-de-loboda-6
Tort-mere-umplute-cu-gem-de-gutui-12
bors-perisoare-7
depozitare-nuci-mere-cu-ajutorul-FoodSaver-FFS002X-6
Prajitura-cu-iaurt-dulceata-coacaze-negre-12
Scovergi-reteta-clasica-4
Prajitura-Duo-Chocolat-4
ciorba-de-rosii-cu-dovlecel-si-crutoane-aromatizate-13
salata-asortata-de-legume-si-fructe-5
Arhive
error: Conținutul este protejat!