Tortuletul acesta, in forma de inimioara, este dedicat campaniei „Iubim si Daruim cu Schar” organizata de Schar si Celiaci.ro.
Si cum in luna februarie sarbatorim iubirea, aceasta campanie ne incurajeaza sa daruim iubire si ganduri bune celor din jur, iar celor din familie sa le daruim preparate cat mai sanatoase, folosind produsele Scar fara gluten. Pentru reteta de fata am folosit faina din cereale fara gluten si biscuitii „Fior di Sole”. Ceea ce a rezultat, a fost tare gustos si pe placul baietilor mei. Dar asta nu e tot, avem si un frumos concurs. Prin urmare,  daca lasati  un comentariu la retetele postate, prin care  sa daruiti un gand bun, o poveste frumoasa de viata, o experienta traita, cei de la Schar vor alege o persoana  pe care o vor premia cu produse fara gluten, pentru o luna intreaga.
Ingrediente
Blat de biscuiti:
  • 2 pachete de biscuiti „Fior di Sole” de la Schar
  • 50 g unt(65%)
  • 50 ml lapte de cocos
Strat de mere:
  • 750 g mere razuite
  • 2 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingura faina fara gluten
  • 50 g unt
Crema de vanilie:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 4 linguri faina fara gluten
  • 350 ml lapte de cocos
  • 200 ml smantana pentru frisca(Dorna)
Pentru decor:
  •  biscuiti „Fior di Sole”
  • cateva capsuni
Tortulet-mere-crema-vanilie-blat-biscuiti-fara-gluten-1 Portii: 8; Timp de preparare: 60 minute; Dimensiuni forma de asamblare: 21/22 cm
Mod de preparare
Pentru blat, sfaramam biscuitii intr-un bol si adaugam peste ei, untul topit, in laptele de cocos usor incalzit. Tortulet-mere-crema-vanilie-blat-biscuiti-fara-gluten-2 Tortulet-mere-crema-vanilie-blat-biscuiti-fara-gluten-3 Ii amestecam bine si tapetam cu ei, baza unei forme de copt. Tortulet-mere-crema-vanilie-blat-biscuiti-fara-gluten-4 Eu am ales o tava din silicon, in forma de inimioara, sa fie in ton cu campania. Am ales sa tapetez tava cu hartie de copt, pentru a scoate mai usor tortuletul din ea. Dam blatul la frigider pana cand preparam si cremele. Pentru stratul de biscuiti, punem intr-un vas pe foc, merele razuite, amestecate cu zaharul si scortisoara, iar cand isi lasa suficient sirop, adaugam untul si o lingura de faina, numai daca este cazul, adica daca este prea mult sirop. Eu am adaugat o lingura rasa de faina fara gluten, pentru ca mi s-a parut sirop mult. Tortulet-mere-crema-vanilie-blat-biscuiti-fara-gluten-5 Tortulet-mere-crema-vanilie-blat-biscuiti-fara-gluten-6 Amestecam bine merele pe foc, pana fierb in doua-trei clocote, asa incat faina sa fie preparata, apoi stingem focul, lasam compozitia sa se tempereze 5-6 minute si o intindem peste blatul de biscuiti. Tortulet-mere-crema-vanilie-blat-biscuiti-fara-gluten-7 Dam din nou tortuletul la frigider pana se raceste si stratul de mere. Pentru crema de vanilie, frecam galbenusurile cu un praf de sare si zaharul, apoi le diluam cu doua linguri de apa rece si adaugam faina. Omogenizam bine compozitia si turnam peste ea, laptele de cocos. Punem vasul pe foc si amestecam continuu, pana cand crema se ingroasa ca o budinca. Tortulet-mere-crema-vanilie-blat-biscuiti-fara-gluten-8 Dam vasul deoparte de pe foc si adaugam untul si esenta de vanilie, apoi lasam crema sa se raceasca, acoperita cu o folie, sa nu prinda crusta. Punem folia direct pe crema, altfel se formeaza condens. Mixam smantana pentru frisca, pana se formeaza frisca si o amestecam cu crema de vanilie racita. Tortulet-mere-crema-vanilie-blat-biscuiti-fara-gluten-9 Tortulet-mere-crema-vanilie-blat-biscuiti-fara-gluten-10 Ornam tortuletul cu aceasta crema, ajutandu-ne de un posh cu dui stelat, apoi il decoram cu cativa biscuiti, pentru ca sunt prea frumosi sa nu-i expunem. Tortulet-mere-crema-vanilie-blat-biscuiti-fara-gluten-11 Il mai ornam si cu cateva capsuni si il dam la rece pentru cateva ore, apoi il putem portiona si savura cu cei dragi. Tortulet-mere-crema-vanilie-blat-biscuiti-fara-gluten-12 Tortulet-mere-crema-vanilie-blat-biscuiti-fara-gluten-13 Sa va fie de folos!
Etichete: , , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Rulouri-cu-crema-de-vanilie-8
cozonac-fara-framantare-10
Clatite-banatene-7
Placinta-impletita-cu-carnati-7
Orez-varza-calita-carne-pui- multicooker-5
Muschiulet-porc-impletit-CROCK-POT-8
Ciorba-de-rosii-in-supa-de-pui-8
Budinca-aperitiv-cu-sunca-si-ardei-9
rulouri-aperitiv-paine-fara-gluten-9
Arhive
error: Conținutul este protejat!