Postat: 02 martie 2016 - Aperitive - comentarii
Cumpărând niște baghete lungi și proaspete și mâncând din ele, am avut senzația că sunt necoapte și atunci m-am gândit că pot realiza cu ele o rețetă de baghete umplute, cu ce am găsit prin frigider. Chiar au ieșit grozave și a trebuit să repet rețeta, pentru că au fost puține.
Ingrediente
  • 1 baghetă de pâine
  • 2 ouă
  • 50 g parmezan ras
  • frunze de busuioc
  • 100 g roșii deshidratate
  • 150 g ceafă de porc afumată
  • 2 cârnăciori
  • 50 g cașcaval afumat
  • 15-20 g fulgi de parmezan
Mod de preparare
Tăiem bagheta de pâine pe jumătate, fiind foarte lungă, apoi jumătățile le tăiem tot pe jumătate, dar transversal și înlăturăm miezul din ele.
baghete-umplute-4 baghete-umplute-5
Miezul îl sfărâmăm într-un bol și adăugăm peste el, parmezan ras și două ouă, apoi omogenizăm compoziția.
Cu această compoziție umplem cojile baghetei, și le dăm la cuptorul încins la 180 de grade, pentru 10 minute, timp în care ne ocupăm de restul ingredientelor.
baghete-umplute-6 baghete-umplute-7
Feliem ceafa de porc și cârnații, roșiile deshidratate le porționăm mai mici, iar cașcavalul îl feliem subțire.
Scoatem baghetele de la cuptor și le acoperim cu restul ingredientelor, așezând din loc în loc și frunze rupte de busuioc, pentru o aromă plăcută.
Deasupra vom așeza feliile de cașcaval și fulgii de parmezan, pentru a se gratina frumos.
baghete-umplute-8 baghete-umplute-9
Dăm din nou baghetele la cuptor pentru 5-6 minute, sau până când  se gratinează frumos.
baghete-umplute-10 baghete-umplute-3
Am ales să dau baghetele fracționat la cuptor, pentru a fi sigură că se prepară bine compoziția cu ouă, iar dacă puneam și cașcavalul de la început, acesta s-ar fi topit și uscat prea rău.
Sper să vă fie de folos rețeta mea de baghete umplute!
baghete-umplute-2
Etichete: , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Clatite-aperitiv-cu-leurda-si-ardei-copt-9
prajitura-cu-foi-si-dovleac-8
Rulouri-scortisoara-7
prajitura-cu-crema-de-vanilie-si-frisca-4
zacusca-fasole-verde-dovlecei-ardei-copti-5
ciorba-fasole-afumatura-porc-7
Ciorba-perisoare-carne-vitel-tarhon-6
Madlene-6
stop-risipei-zarzavaturilor-proaspete-cu-ajutorul-aparatului-de-vidat-foodsaver-5
Arhive
error: Conținutul este protejat!