Da, ați citit bine, aceste brioșe cu nucă și ciocolată sunt fără zahăr și asta datorită prietenilor de la Green Sugar, pentru că țin la sănătatea și în același timp, la silueta noastră și au preparat diverși îndulcitori naturali, pe bază de ștevie, cum este și cel folosit de mine în această rețetă și anume: green sugar pulbere. Nu am constatat nicio diferență la gust, față de cum ar fi fost dacă foloseam zahăr, așa că vă recomand cu încredere acest indulcitor.
Ingrediente
  • Pentru compoziție:
  • 4 ouă
  • 150 g îndulcitor natural, green sugar
  • 150 g ciocolată amăruie(82%)
  • 150 g unt(82%)
  • 200 ml lapte
  • 150 g nucă taiată grosier
  • 400 g faină
  • 100 g pesmet
  • 2 lingurițe esență de rom
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • un praf sare
  • Pentru glazură și decor:
  • 50 g ciocolată amăruie
  • 2 lingurițe îndulcitor green sugar
  • 75 ml lapte
  • 20 g unt
  • 1/2 linguriță ulei de măsline
  • miez de nucă
Porții: 21 Timp de preparare: 35 minute
Mod de preparare
Pentru compoziție, punem pe foc laptele împreună cu untul și ciocolata și amestecăm până când se topesc ingredientele solide și se omogenizează amestecul, apoi îl lăsăm să se răcească ușor.
Mixam ouăle cu un praf de sare si îndulcitorul natural până când îndulcitorul se diluează, apoi adăugăm compoziția de ciocolată și omogenizăm.
Cernem 250 g faină, împreună cu praful de copt și bicarbonatul și le adăugăm peste compoziție, apoi adăugăm treptat restul de faină, nuca și pesmetul.
Am adăugat și pesmet, pentru că îmi place textura preparatelor în care folosesc amestec de pesmet și faină, este ușor mai aerată.
Urmărim să obținem o compoziție ceva mai groasă decat la chec, deoarece avem ingrediente care trag compoziția spre baza formelor, dacă aceasta ar fi mai subțire.
Nucile, untul, ciocolata, sunt ingrediente solide și dacă nu obținem o compoziție optimă, aceasta va crește în timpul tratamentului termic, apoi se poate lăsa după stingerea focului.
Adăugăm esența de rom, omogenizăm bine compoziția, umplem formele de brioșe, până la 3/4 din capacitatea lor și le dăm la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 30 de minute.
După stingerea focului, mai lăsăm brioșele câteva minute în cuptor să se tempereze ușor.
Pentru glazură, punem toate ingredientele într-un vas pe foc mic și le amestecăm continuu până când se diluează și se omogenizează.
Turnăm glazura caldă peste brioșe, apoi le decorăm cu miez de nucă.
Mi-a plăcut mult că au crescut uniform și nu s-au crăpat decât foarte, foarte puțin pe alocuri.
Sper să vă placă si să vă fie de folos rețeta mea de brioșe cu nucă și ciocolată, fără zahăr!
 
Briose-ciocolata- nuca-fara-zahar-1 Briose-ciocolata- nuca-fara-zahar-2 Briose-ciocolata- nuca-fara-zahar-3 Briose-ciocolata- nuca-fara-zahar-4 Briose-ciocolata- nuca-fara-zahar-5 Briose-ciocolata- nuca-fara-zahar-6Briose-ciocolata- nuca-fara-zahar-7
 
Briose-ciocolata- nuca-fara-zahar-8
 
Briose-ciocolata- nuca-fara-zahar-10
 
Briose-ciocolata- nuca-fara-zahar-9
 
Etichete: , , , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Ciorba-de-fasole-cu-ciolan-afumat-8
chec-aperitiv-piept-pui-ciuperci-crusta-bacon-10
Turte-Panini Maker-Breville-9
cartofi-evantai-condimentati-9
Muschi-porc-sos-rosii-usturoi-9
crochete-de-dovlecel-cu-somon-afumat-8
Savarine-din-aluat-dospit-10
Salata-de-pui-cu-paste-si-porumb-4
trandafir-cu-nuca-si-gem-de-caise-6
Arhive
error: Conținutul este protejat!