Despre rețeta aceasta de chiftele în sos de roșii cu ardei copt, nu pot să spun decât că este de-a dreptul delicioasă, chiftelele fiind preparate în stilul pârjoalelor moldovenești, iar sosul este foarte aromat, cu frunze de busuioc și rozmarin și multe alte ingrediente.
Ingrediente
  • Pentru chiftele
  • 750 g carne de porc tocată
  • 1 ceapă
  • 1 căpățână de usturoi
  • 1 cartof mic
  • 2 ouă
  • 2 felii de pâine
  • 200 ml lapte
  • 5-6 frunze de leurdă
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
  • 1/2 legătură mărar
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • pudră de ghimbir
  • 100 g pesmet
  • 100 g faină
  • 100 g mălai
  • ulei pentru prăjit
  • Pentru sos:
  • 400 g roșii întregi în suc de roșii
  • 5 ardei copți (capia + gogoșari)
  • 30 ml ulei de măsline
  • 6-7 frunze de busuioc
  • 2 crenguțe rozmarin
  • cimbru
  • 2 foi dafin
  • 2 căței de usturoi
  • 250 ml supă de legume
  • sare
  • 1 linguriță zahăr
  • praf de ghimbir
  • boia de ardei iute
Porții: 6 Timp de preparare: 60 de minute
Mod de preparare
Pentru chiftele, amestecăm carnea tocată cu ceapa și usturoiul, tocate fin, sau trecute prin chopper, apoi adăugăm cartoful crud, curățat, dat pe răzătoare și stors.
Pâinea se înmoaie în lapte și se scurge bine, apoi o adaugăm peste carnea tocată.
Tocăm leurda, pătrunjelul și mărarul, mărunt și le adaugăm în compoziția de chiftele, apoi asezonăm totul cu sare și condimente.
La final încorporăm cele două ouă, așa încât compoziția să fie omogenă.
Amestecăm făina, mălaiul și pesmetul și întindem amestecul pe o planșetă.
 chiftele-in-sos-de-rosii-cu-ardei-copt-1
Trecem mâinile prin acest amestec și formăm chiftelele mai mari, le aplatizăm și le trecem prin acest amestec, pe toate părțile, apoi le prăjim în ulei încins, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă pentru o rumenire uniformă.
 chiftele-in-sos-de-rosii-cu-ardei-copt-2
 chiftele-in-sos-de-rosii-cu-ardei-copt-3 chiftele-in-sos-de-rosii-cu-ardei-copt-5
Pentru sos, trecem prin blender ardeii și roșiile și le punem la fiert împreună cu uleiul, usturoiul strivit, frunzele de busuioc rupte și crenguțele de rozmarin.
Adăugăm supa de legume, dacă avem, dacă nu, putem adăuga apă.
Fierbem sosul până se reduce ușor și se intensifică gustul de roșii și ardei și îl asezonăm după gust cu condimente și sare.
În funcție de gustul roșiilor și ardeilor, mai putem adăuga și o linguriță de zahăr.
Când sosul este ușor redus, adăugăm chiftelele și le mai lăsăm să fiarbă cam 10 minute, apoi stingem focul și adaugăm verdeața tocată.
chiftele-in-sos-de-rosii-cu-ardei-copt-4 chiftele-in-sos-de-rosii-cu-ardei-copt-6 chiftele-in-sos-de-rosii-cu-ardei-copt-7 chiftele-in-sos-de-rosii-cu-ardei-copt-9
Sper să vă fie de folos rețeta mea de chiftele în sos de roșii cu ardei copt și vă urez de pe acum spor la preparat!
 chiftele-in-sos-de-rosii-cu-ardei-copt-10
Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Tort-ciocolata-gem-caise-fulgi-migdale-12
negresa-gem-caise-nuci-fulgi-migdale-6
Placinta-foietaj-legume-mexicane-carne-pui-7
orez-cu-lapte-si-capsuni-3
Fasole-verde-cu-usturoi-8
Cartofi-la-cuptor-cu-legume-caramelizate-5
SAM_2749
prajitura-cu-iaurt-si-caise-7
Prajitura-bicolora-5
Arhive
error: Conținutul este protejat!