Această ciorbă dulce-picantă cu ardei copt, face parte din categoria mâncărurilor de post și este preparată la Crock Pot. Crock Potul prepară mâncărurile âncet așa încât ingredientele folosite își păstrează gustul și aroma.
Ingrediente
  • 1 ceapă galbenă
  • 1 ceapă roșie
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 3-4 ardei copți(capia și gogoșari)
  • 1 ceșcuță orez
  • 1 ceșcuță mazăre congelată
  • 50 ml ulei de măsline
  • 150 g roșii cu zarzavat pentru ciorbe
  • 3 frunze busuioc
  • un praf cimbru
  • 1 foaie dafin
  • 1 cațel de usturoi
  • 1 ardei iute
  • sare după gust
Porții: 8 Timp de preparare: 4 ore
Mod de preparare
Curățăm legumele, le tocăm în cuburi și le punem în vasul crock potului.
Adăugăm și mazarea congelată și orezul, apoi completăm cu apă cât să umplem 3/4 din capacitatatea vasului.
Adăugăm și o linguriță de sare, acoperim vasul cu capacul din dotare și conectăm aparatul la sursa de tensiune.
Selectăm modul Slow pentru 4 ore.
Ciorba-dulce-picanta-cu-ardei-copt-1 Ciorba-dulce-picanta-cu-ardei-copt-2
Ciorba-dulce-picanta-cu-ardei-copt-3
Cu 30 de minute înainte de expirarea timpului, punem uleiul de masline intr-o tigaie, pe foc, împreuă cu un cățel de usturoi strivit și frunzele de busuioc rupte.
Adăugăm roșiile pentru ciorbă, o foaie de dafin și un praf de cimbru și le amestecăm bine pe foc până se întrepatrund aromele, 5-6 minute, apoi scoatem foaia de dafin și adaugăm acest sos în ciorba din vas, amestecandu-l bine printre restul ingredientelor.
Ciorba-dulce-picanta-cu-ardei-copt-4 Ciorba-dulce-picanta-cu-ardei-copt-5
La final, după deconectarea aparatului de la sursa de tensiune, adăugăm pătrunjelul verde tocat mărunt și rondele de ardei iute.
Ciorba-dulce-picanta-cu-ardei-copt-6 Ciorba-dulce-picanta-cu-ardei-copt-7
Este foarte gustoasă această ciorbă dulce-picantă cu ardei copt, iar dacă se dorește și ușor acrișoară, se poate potrivi gustul cu zeama de lămâie sau oțet, în timpul servirii.
Avantajul gătirii la acest aparat, pe langă cel de  a-și păstra gustul ingredientele folosite, mai este și acela ca își va face treaba  nesupravegheat, timp în care noi ne putem vedea de alte indeletniciri, putem să mergem la piață, în vizită, sau chiar la muncă, iar când venim acasă, găsim mâncarea gata preparată, poate doar sa o mai asezonăm cu câte ceva, după gust.
Ciorba-dulce-picanta-cu-ardei-copt-9 Ciorba-dulce-picanta-cu-ardei-copt-10
Sper să vă fie de folos rețeta mea de ciorbă dulce-picantă cu ardei copt!
Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
zacusca-de-vinete-si-ciuperci-9
Cartofi-umpluti-cu-carne-tocata-in-sos-de-rosii-5
pastrarea-prospetimii-carnii-cu-foodsaver-6
prajitura-mere-rase-bezea-11
pui-kievskaia-7
Smoothie-cu-iaurt-si-castraveti-pentru-mic-dejun-7
Gratin-cus-cus-carne-tocata-legume-13
tort-duo-10
Salata-de-ardei-copti-6
Arhive
error: Conținutul este protejat!