Dacă tot a apărut leurda în piață, vreau să profit de aroma ei și să o includ în cât mai multe preparate. De data aceasta m-am oprit la o rețetă de clătite aperitiv, tare de efect, zic eu. Le-am preparat la panini maker, dar pot fi preparate și la tigaie, însă mie îmi plac în mod deosebit cum ies la acest aparat minune.
Ingrediente
  • 3 ouă
  • 250 ml lapte
  • 150 ml apă minerală
  • 150 g șuncă presată
  • 3 ardei capia copți
  • 4-5 frunze de leurdă
  • 3-4 fire de patrunjel
  • un praf de ghimbir
  • un praf de sare
  • 300 g făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 100 g mozzarella răzuită
  • 50 g parmezan ras
Mod de preparare
Mai întâi tăiem în cuburi șunca presată, ardeiul copt în fașii, iar leurda și pătrunjelul, le tocăm mărunt.
Batem ouăle cu un praf de sare, apoi adăugăm laptele și ingredientele tocate.
Punem și zeama de la ardeii copți, pentru o notă de dulceață și culoare.
Eu am avut ardei la congelator și i-am lăsat de seara să se dezghețe în frigider.
Adăugăm apoi apa minerală și treptat, făina amestecată cu praful de copt.
Amestecăm 200 g faină cu praful de copt, pentru că nu vom ști la fix câtă făină înglobează aluatul de clătite.
Adăugăm făina până când va rezulta o compoziție mai groasă decât cea de la clătitele clasice, având în vedere că avem și alte ingrediente prin ea.
Lăsăm compoziția să se odihnească 5-6 minute, apoi conectăm panini maker-ul la sursa de curent, iar când ledul ne avertizează că plitele s-au încins, punem două polonice din compoziție pe plita inferioară și închidem capacul, presând ușor pentru a se întinde compoziția uniform.
Clatite-aperitiv-cu-leurda-si-ardei-copt-1 Clatite-aperitiv-cu-leurda-si-ardei-copt-2
Așteptăm avertizarea ledului, care ne spune că e gata clătita noastră, apoi o transferăm pe platou și presărăm peste ea, rapid, parmezan și mozzarella și o rulăm fierbinte, pentru a se topi mozzarella în interiorul ei.
Clatite-aperitiv-cu-leurda-si-ardei-copt-3 Clatite-aperitiv-cu-leurda-si-ardei-copt-4 Clatite-aperitiv-cu-leurda-si-ardei-copt-5 Clatite-aperitiv-cu-leurda-si-ardei-copt-6
Procedăm la fel și cu următoarele cătite, până epuizăm aluatul.
Servim clătitele calde, alături de o cană de lapte, iaurt, sau după preferințele fiecăruia.
Clatite-aperitiv-cu-leurda-si-ardei-copt-8
Sunt foarte bune și aspectuoase aceste clătite aperitiv cu leurdă și ardei copt, merită preparate și atunci când avem musafiri și se pot reîncălzi la cuptor sau la microunde, dar sunt la fel de bune și reci.
Să vă fie de folos!
Etichete: , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
orez-cu-lapte-si-capsuni-3
Ficat-de-pui-in-sos-de-rosii-4
Chiftele-ton-ciuperci-8
pizza-ciuperci-carne-pui-afumata-7
albinita-11
Rulada-aperitiv-omleta-aluat-branza-cartofi-10
Chec-marmorat-cu-glazura-de-ciocolata-9
salam-de-biscuiti-8
Prajitura-cu-blat-ciocolatos-budinca-vanilie-10
Arhive
error: Conținutul este protejat!