Un desert rapid, plin de arome și savoare, atât pot să spun despre aceste clătite de post cu banane. Și pentru că am în dotare un ajutor de nădejde, adică aparatul panini maker, am preparat aceste clătite la el. Îmi place că le prepară rapid pe ambele părți, fără să le mai întorc. clatite-de-post-cu-banane-5
Ingrediente
  • 2 banane
  • 2 linguri îndulcitor natural green sugar pulbere
  • 400 ml lapte de cocos
  • 250 g făină
  • un praf sare
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • un vârf cuțit bicarbonat de sodiu
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1 lingură ulei de măsline
Porții: 15 Timp de preparare: sub 30 minute
Mod de preparare
Curățăm bananele, le punem în recipientul unui blender împreună cu îndulcitorul green sugar și laptele de cocos și le blenduim până obținem o pastă.
Transferăm pasta obținută într-un bol, adăugăm sare, uleiul de măsline, esența, bicarbonatul stins în zeama de lămâie, apoi încorporăm treptat făina.
Vom obține o compoziție mai groasă decât cea clasică  de clătite.
Conectăm aparatul panini maker la sursa de curent și așteptăm semnalul ledului verde care ne anunță că plitele sunt încinse.
clatite-de-post-cu-banane-1
Punem câte un polonic din compoziția de clătite, pe plita inferioară, închidem capacul și așteptăm din nou semnalul ledului verde.
clatite-de-post-cu-banane-2
Eu am copt câte patru clătite odată, pentru că atâtea au încăput în aparatul meu.
clatite-de-post-cu-banane-3
Se pot prepara la fel de bine și într-o tigaie antiaderentă, pe aragaz.
Clătitele pot fi servite fie simple fie cu gem sau dulceață.
clatite-de-post-cu-banane-4
Noi le-am servit simple, pentru că ne-a plăcut aroma lor de banane și vanilie.
Să vă fie de folos!
clatite-de-post-cu-banane-5
 
Etichete: , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!