Postat: 12 martie 2016 - Pizza - comentarii
I-am spus pizza casei pentru că este cea mai frecventă rețetă de pizza pe care o fac.
Ingrediente
  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 1 lingură zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 40 g drojdie proaspătă
  • 200 ml lapte
  • 150 ml apă minerală
  • 50 ml ulei
  • 750-800 g făină
  • Pentru umplutură și topping:
  • 350 g salam crud-uscat
  • 150 g muschi țigănesc
  • 150 g cotlet haiducesc
  • 275 g ciuperci conservate
  • 7-8 felii de gogoșari în oțet
  • 75 g măsline
  • 50 g parmezan
  • 150 g cașcaval
  • 2 ouă
  • ketchup
Porții: 8 Timp total de preparare: 75 minute
Mod de preparare
De menționat că am preparat pizza în tava cuptorului cu dimensiunile: 33/43 cm.
Pentru aluat, frecăm drojdia cu zahărul până la diluare, adăugăm laptele cald și puțină făină și formăm maiaua pe care o lăsăm la crescut 10-15 minute, până când își dublează volumul.
Cernem făina într-un vas și facem o adâncitură la mijloc, unde adăugăm oul frecat cu sare și ulei, apoi punem maiaua crescută și începem să adunăm făina de pe margini picurând și apa minerală.
Frământăm un aluat destul de vârtos pe care îl acoperim și îl lăsăm la loc cald până când își dublează volumul, aproximativ 30 de minute.
Întindem aluatul într-o foaie subțire, în tava unsă cu puțin ulei și tapetată cu făină, sau tapetată cu hartie de copt și îl înțepăm cu furculița din loc în loc.
Nu am folosit decât 3/4 din aluatul rezultat, pentru că nu am vrut ca foaia să iasă groasă.
Din restul aluatului am făcut turte pe care le-am copt la tigaie.
Ungem aluatul cu puțin ketchup și așezăm peste el, ingredientele pentru umplutură tăiate în felii subțiri.
Cașcavalul și parmezanul le așezăm la final.
Amestecăm două ouă cu puțin ketchup și le împrăștiem deasupra cașcavalului, apoi coacem pizza pentru 30-35 de minute la 180 de grade, sau până când cașcavalul se gratinează frumos.
Servim pizza cu ketchup după preferințe.
pizza-casei-1 pizza-casei-2 pizza-casei-3
pizza-casei-5
Sper să vă fie de folos rețeta mea de pizza casei!
Etichete: ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
prajitura-cu-foi-si-doua-creme-10
File-pastrav-crusta-malai-faina-5
Paine-amestec-seminte-7
crutoane-aromate-9
Pui-cu-lamaie-la- cuptor-pe-pat-de-mere-ceapa-7
Biscuiti-scortisoara-vanilie -goffre-7
Pulpite-pui-galuste-bavareze-sos-vanatoresc-17
Evantai-cu-legume-si-branzeturi-7
iahnie-de-fasole-rosie-7
Arhive
error: Conținutul este protejat!