Această tartă cu dovlecel, roșii și ceapă caramelizată, este o tartă sărată de post, care poate fi consumată ca și mic dejun, alături de un ceai bun.
Ingrediente
  • Pentru aluat:
  • 100 g pastă de roșii cu ardei
  • 100 ml ulei de măsline
  • 100 ml apă minerală
  • 400 g faină
  • un praf sare
  • 1 plic praf de copt
  • un vârf cuțit, bicarbonat de sodiu
  • Pentru umplutură:
  • 1 dovlecel
  • 1 roșie mare
  • 1 ceapă roșie
  • 1 lingură ulei
  • 1/2 linguriță zahăr
  • 1 linguriță oțet balsamic
  • un praf ghimbir
  • un praf piper
  • ketchup pentru servit
Porții: 4 Timp de preparare: 45 minute
Mod de preparare
Pentru aluat, punem într-un vas pasta de roșii cu uleiul și apa minerală, adăugăm un praf sare, praful de copt și bicarbonatul și  le amestecăm energic, pentru a se desface bicarbonatul în aciditatea apei minerale, la fel și praful de copt.
Adaugăm apoi, treptat, făina și frămantăm un aluat nu foarte vârtos, atât cât să nu se lipească de mâini.
Tarta-dovlecel-rosii-ceapa-caramelizata-1
Imbrăcăm cu acest aluat pereții interiori ai unei forme de copt pentru tarta, pe care o tapetăm în prealabil cu hârtie de copt, apoi ințepăm aluatul cu furculița din loc in loc.
Am optat pentru a tapeta forma de tartă cu hârtie de copt, ca să-mi fie ușor să scot tarta după coacere.
Taiem dovlecelul și roșia în rondele subțiri și le așezăm alternativ peste aluatul din tavă.
Presărăm peste ele, sare, piper și praf de ghimbir și le stropim ușor cu puțin ulei de măsline.
Tarta-dovlecel-rosii-ceapa-caramelizata-2
Dăm tarta la cuptor pentru 40-45 minute, la 180 de grade.
Intre timp, preparăm ceapa caramelizată.
Punem puțin ulei la încins, apoi adăugăm ceapa tăiată în fâșii și o amestecăm intens.
Când devine sticloasă, adăugăm zaharul și amestecăm până acesta se topește, apoi adaugăm oțetul balsamic.
Tarta-dovlecel-rosii-ceapa-caramelizata-3
Stingem focul și presaram puțina sare peste ceapa.
Servim tarta caldă, cu ceapa caramelizată pe deasupra si ketchup.
Tarta-dovlecel-rosii-ceapa-caramelizata-4 Tarta-dovlecel-rosii-ceapa-caramelizata-5
Sper să vă placă reteta mea de tartă cu dovlecel, roșii și ceapă caramelizată și să vă fie de folos!
Tarta-dovlecel-rosii-ceapa-caramelizata-7 Tarta-dovlecel-rosii-ceapa-caramelizata-8
Etichete: , , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Colaci-5
sote-ciuperci-piept-pui-usturoi-10
Ciorba-oase-porc-legume-proaspete-7
Placinte-varza-carnati-9
muraturi-asortate-5
Paine-amestec-seminte-7
Ficat-porc-fragezit-in-lapte-4
albinita-11
Prajitura-Caramel-8
Arhive
error: Conținutul este protejat!