Varza este una din mâncărurile mele preferate, indiferent de modul de preparare. Azi am preparat-o de post, cu sos de ardei copt, la Slow Cooker Crock Pot.
Ingrediente
  • 1, 5 kg varză albă
  • 2 cepe
  • 4 ardei copți (gogoșari + capia)
  • 2 linguri pastă de roșii
  • 1 linguriță pastă de ardei, picantă
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2 foi dafin
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • zeamă de lămâie
  • o legătură de mărar verde
Mod de preparare
Tocăm varza mai grosier și o frecăm cu puțină sare.
Punem uleiul într-un vas pe foc, la încins și călim ceapa tocată solzișori, dar nu definitiv, pentru a nu obține acel gust intens de ceapă calită.
O lăsăm până începe să devină sticloasă și adăugăm ardeii copți trecuți prin blender, pasta de ardei și pasta de roșii.
Lăsăm sosul 5 minute pe foc, îl asezonăm cu cimbru, piper și foile de dafin, apoi adăugăm varza și o amestecăm cu sosul.
O lăsăm 5 minute pe foc, apoi o transferăm în vasul Crock Potului.
Varză-cu-sos-de-ardei-copt-1 Varză-cu-sos-de-ardei-copt-2 Varză-cu-sos-de-ardei-copt-3 Varză-cu-sos-de-ardei-copt-4
Acoperim vasul cu capacul din dotare, conectăm aparatul la sursa de curent și setăm modul de preparare High, pentru 4 ore.
După expirarea timpului, deconectăm aparatul de la sursa de curent și adăugăm mărarul tocat mărunt peste varza cu sos de ardei copt.
Varză-cu-sos-de-ardei-copt-5 Varză-cu-sos-de-ardei-copt-6 Varză-cu-sos-de-ardei-copt-7 Varză-cu-sos-de-ardei-copt-8
Este foarte bună, alături de mămăliguță și ardei iute!
Opțional se poate acri cu zeamă de lămâie, la mine nu a fost cazul, pentru ca a fost ușor acrișoară.
Varză-cu-sos-de-ardei-copt-9
Notă:
Foile de dafin nu trebuie lăsate să se prepare mult, pentru că devin amare, se vor înlătura când transferăm varza în vasul Crock Potului.
Să vă fie de folos!
Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
prajitura-cu-foi-si-doua-creme-10
Budinca-de-paste-carne-ciuperci-10
Paine-cu-bicarbonat-4
briose-aperitiv-cu-cartofi-mozzarella-chimen-8
clatite-de-post-cu-banane-6
Chiftele-ton-ciuperci-8
smoothie-de-pepene-rosu-cu-menta-5
Smoothie-detoxifiant-legume-6
Tortulet-waffe-crema-capsuni- green-sugar-6
Arhive
error: Conținutul este protejat!