Postat: 12 aprilie 2016 - Pui - comentarii
De mult timp nu am mai preparat cordon bleu si am constatat ca nici nu aveam reteta postata, asa ca i-a venit randul. Si i-am facut fericiti pe baietii mei cu aceasta ocazie, pentru ca adora acest tip de preparat.
Ingrediente
  • 500 g piept de pui dezosat
  • sare
  • piper
  • 3 oua
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura lapte
  • 2 linguri apa minerala
  • 3 linguri faina
  • 3 felii grosiere de cascaval afumat
  • 3 felii subtiri de sunculita taraneasca
  • 200 g pesmet
  • 100-150 g faina
  • ulei pentru prajit

Portii: 3;

Timp de preparare: 30 minute

Mod de preparare
Feliem pieptul de pui in sase felii subtiri, pe care le condimentam cu sare si piper.
Feliem cascavalul mai grosier si urmarim ca feliile de cascaval sa fie mai mici decat cele din piept de pui, pentru a putea fi incadrate bine de acestea, in timpul asamblarii.
Sunculita taraneasca eu am achizitionat-o direct feliata. De fapt am rugat-o pe vanzatoare sa mi-o felieze la aparat, pentru ca nu as fi reusit sa feliez acasa asa felii uniforme si subtiri.
Feliile de sunculita trebuie sa fie mai subtiri ca sa le putem plia in voie peste cascaval.
Amestecam ouale cu un praf de sare si putin piper, apoi adaugam mustarul, omogenizam si diluam amestecul cu lapte si apa minerala.
Am facut asa o compozitie cam ca la clatite, doar ca am pus mai multa apa minerala, pentru ca aceasta are rolul de a fragezi carnea.
Adaugam faina atat cat sa se lege compozitia, eu am adaugat 3 linguri pentru ca ouale au fost maricele.
Imbracam feliile de cascaval in feliile de sunculita si asezam pachetelele formate intre feliile din piept de pui.
Prindem marginile pe alocuri cu scobitori, ca sa nu se desfaca in timpul prajirii, apoi tavalim snitelele prin faina pe toate partile, le trecem prin compozitia de oua, apoi prin pesmet si le prajim in baie de ulei incins.
Le intoarcem de pe o parte pe cealalta ca sa se rumeneasca uniform si le scoatem pe prosoape absorbante.
Sunt foarte bune, atat calde cat si reci, simple, cu legume proaspete sau cu o garnitura si muraturi.
Sper sa va placa si sa va fie de folos aceasta reteta de cordon bleu!

cordon-bleu-1 cordon-bleu-2 cordon-bleu-3 cordon-bleu-4 cordon-bleu-5 cordon-bleu-6

cordon-bleu-9

Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Omleta-la-cuptor-cu-cartofi-1
prajitura-cu-foi-si-dovleac-8
Fursecuri-ciocolata-aroma-menta-9
Chiftele-ton-sos-rosii-ceapa-caramelizata-usturoi-6
prajitura-acoperis-casa-piscoturi-crema-ciocolata-7
Friptura-pui-in-bere-fara-alcool-preparata-la-Multicooker-5
biscuiti-cu-aroma-de-lamaie-8
Paine-cu-branza-in-aluat-9
minciunele-6
Arhive
error: Conținutul este protejat!