De fapt, am preparat costița și legumele pe grill, la aragaz, că doar condițiile astea de grătar le am acasă. Dar înainte de a prepara acest grătar, am marinat costița cu ajutorul aparatului Food Saver și a ieșit tare, tare fragedă. Pentru a marina carnea, am folosit o caserolă pentru marinare rapidă, care s-a dovedit minunată și de acum înainte va fi ajutorul meu de nădejde în prepararea marinatelor.
Ingrediente
  • 1/2 costiță de miel
  • sare
  • piper
  • 3 căței de usturoi
  • 400 ml vin spumant
  • boia de ardei dulce
  • pudră de ghimbir
  • ulei de măsline
  • 1 vânătă
  • 1 dovlecel
  • ardei gras tricolor
Porții: 2; Timp de preparare: sub 90 minute
Mod de preparare
Mai întâi curățăm carnea, o pudrăm cu condimente și sare și o așezăm în caserola pentru vidare.
Curățăm și tăiem cățeii de usturoi în rondele și îi adăugăm în caserolă, apoi completăm cu vin spumant, atât cât să se acopere costița. Închidem capacul caserolei și comutăm butonul de pe capac, pe poziția pentru vidare. Conectăm caserola la aparatul de vidat Food Saver prin intermediul furtunului din dotare, și apăsăm butonul pentru vidare, bineînțeles după ce am conectat aparatul la sursa de curent. Așteptăm să se stingă ledurile de avertizare, apoi comutăm butonul caserolei pe poziția închis și o dăm la frigider pentru minim 30 de minute. Eu am ținut-o o oră, dar nu era necesar atât de mult. Apoi, scoatem costița din marinată, o ștergem cu un prosop absorbant și o preparăm la gratar(grill), împreună cu legumele tăiate rondele. Eu am uns grillul cu puțin ulei de măsline înainte de a-l încinge și a așeza ingredientele pe el. Iese foarte foarte fragedă, marinată în acest mod. Să vă fie de folos! Ca un tips, recomand ca peste rondelele de legume să nu se presare sare în timpul preparării la grill, pentru a nu deveni prea suculente. Presărăm sare și piper la final.
Costita-miel-cu-legume-la-gratar-1 Costita-miel-cu-legume-la-gratar-2   Costita-miel-cu-legume-la-gratar-9
Etichete: , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
turte-la-tigaie-6
cozonac-fara-framantare-10
Friptura-porc-crusta-mustar-8
Chec-marmorat-cu-glazura-de-ciocolata-9
sos-de-rosii-pentru-iarna-14
stop-risipei-zarzavaturilor-proaspete-cu-ajutorul-aparatului-de-vidat-foodsaver-5
rulada-din-fleica-de-porc-la-cuptor-9
Budinca-aperitiv-cu-sunca-si-ardei-9
Tort-piramida-de-clatite-cu-ciocolata-si-fructe-tropicale-5
Arhive
error: Conținutul este protejat!