Postat: 19 aprilie 2016 - Prăjituri - comentarii
Tot aruncam bananele care se înnegreau, pentru că nu le mai mânca nimeni, până când am văzut că multe persoane folosesc aceste banane la diverse preparate dulci. Așa că am încercat și eu să le includ în acest guguluf. Îmi era teamă că se vor înnegri și vor colora urât preparatul, de aceea nu le-am folosit până acum. Într-adevar au dat o culoare închisă gugulufului, dar a ieșit tare aromat și s-a mâncat imediat.
Ingrediente
  • 3 banane bine coapte
  • 4 ouă
  • 10 linguri zahăr
  • 4 linguri smântână
  • 4 linguri ulei
  • 1 vârf cuțit sare
  • 1 plic praf de copt
  • 200 gr făină
  • 15 gr unt pentru uns forma
  • zahăr pudră pentru ornat
Porții: 16; Timp de preparare: sub 60 minute
Mod de preparare
Decojim bananele, le rupem și le punem într-un blender. Adăugăm peste ele smântâna, gălbenușurile și uleiul și le blenduim până se omogenizează. Albușurile le mixam spumă cu puțină sare, apoi adăugăm treptat zahărul mixând în continuare până se formează o bezea tare. Amestecăm cele două compoziții, punând albușurile peste compoziția de banane și mixând ușor, apoi adăugăm treptat făina amestecată cu praful de copt. Ungem o formă de guguluf cu unt din belșug, punem compoziția în ea și o dăm la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade. După coacere răsturnăm guguluful pe un platou și îl lăsăm să se răcească, apoi îl pudrăm cu zahăr și îl porționăm. Eu nu am mai adăugat alte esențe, pentru că am vrut să se simtă aroma bananelor, dar se pot adăuga după preferințele fiecăruia. Pot să spun că m-a cucerit acest guguluf cu banane, atât de gustos și aromat. Să vă fie de folos!

guguluf-banane-1 guguluf-banane-2 guguluf-banane-3

guguluf-banane-5

Etichete: , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
salata-de-vinete-cu-dovlecei-10
Clatite-aperitiv-cu-leurda-si-ardei-copt-9
pizza-calzone-10
gogosi-dospite-10
Clatite-aperitiv-cu-dovlecel-si-branza-6
Prajitura-o-noapte-la-Venetia-7
Trigoane-gem-caise-9
ciorba-de-pui-in-stil-radautean-5
albinita-11
Arhive
error: Conținutul este protejat!