Postat: 30 aprilie 2016 - Cozonac - comentarii
Dacă tot am făcut mulți cozonaci de data aceasta, am ales să fac pască fără aluat. A ieșit foarte bună, puternic aromată și frumoasă! pasca-fara-aluat-7  
Ingrediente
  • Pentru o formă rotundă de 27 cm:
  • 1 kg brânză de vaci
  • 200 g brânză telemea
  • 100 g stafide
  • 6 ouă
  • 8 linguri zahăr
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • 7 linguri făină
  • 3 linguri pesmet
  • 1 plic praf de copt
  • esență de vanilie
  • esență de rom
  • coajă rasă de lămâie
  • zeamă de lămâie
  • 20 g unt
Mod de preparare
Mai întâi amestecăm brânza dulce cu telemeaua dată pe răzătoare.
Hidratăm stafidele în apă cu o fiolă esență de rom.
Separăm albușurile de gălbenușuri.
Gălbenușurile le adăugăm peste brânză și omogenizăm.
Adăugăm apoi stafidele scurse, făina și pesmetul, esența și coaja rasă de lămâie și omogenizăm din nou.
Batem albușurile spumă cu un praf de sare și adăugăm treptat zahărul, zahărul vanilat și zeama de lămâie.
Obținem o bezea fermă pe care o încorporăm ușor în compoziția de brânză.
Ungem pereții formei cu unt și turnăm compoziția de pască fără aluat în ea.
O nivelăm și o dăm la cuptor pentru 40-45 de minute la 180 de grade, sau până se rumenește frumos la suprafață.
Lăsăm apoi pasca să se răcească bine și o putem porționa.
Această pască fără aluat, este de fapt o budincă de brânză cu stafide, foarte de efect și plăcut aromată.
Să vă fie de folos!
Etichete: , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
tort-mady-16
Tarta-branza-visine-10
Bagheta-crocanta-cu-usturoi-copt-branza-fondue-4
parada-traditie-si-gastronomie-romaneasca-7
traditie-gastronomie-romaneasca-1
Spirale-foietaj-branza-chimen-8
Rulada-aperitiv-omleta-aluat-branza-cartofi-10
Ciorba-varza-afumatura-porc-6
Prajitura-Duo-Chocolat-4
Arhive
error: Conținutul este protejat!