Dacă tot am făcut mulți cozonaci de data aceasta, am ales să fac pască fără aluat, cu mix de brânzeturi și stafide.

A ieșit foarte bună, puternic aromată și aspectuoasă!

Este mult mai rapidă și ușoară această Pască fără aluat, dar și foarte gustoasă!

Am ales să combin brânza prăaspătă de vaci cu puțină telemea și a ieșit o bunătate de pască.

pasca-fara-aluat-7

 

Ingrediente

  • Pentru o formă rotundă de 27 cm:
  • 1 kg brânză de vaci
  • 200 g brânză telemea
  • 100 g stafide
  • 6 ouă
  • 8 linguri zahăr
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • 7 linguri făină
  • 3 linguri pesmet
  • 1 plic praf de copt
  • esență de vanilie
  • esență de rom
  • coajă rasă de lămâie
  • zeamă de lămâie
  • 20 g unt

Mod de preparare

Pregătim compoziția pentru Pască fără aluat

Pornim cuptorul la 180 de grade.
Amestecăm brânza dulce cu telemeaua dată pe răzătoare.
Nu punem multă brânză telemea și vom ține cont să nu fie nici prea sărată, dar vă asigur că va da un gust bun compoziției.
Hidratăm stafidele în apă cu o fiolă esență de rom, pentru 10-15 minute, apoi le scurgem bine.
Separăm albușurile de gălbenușuri.
Gălbenușurile le adăugăm peste brânză și omogenizăm compoziția.
Adăugăm, apoi, stafidele scurse, făina și pesmetul, esența și coaja rasă de lămâie și omogenizăm din nou compoziția.
Batem albușurile spumă cu un praf de sare și adăugăm, treptat, zahărul, zahărul vanilat și zeama de lămâie.
Obținem o bezea fermă pe care o încorporăm ușor în compoziția de brânză, urmărind să rămână compoziția ușor aerată.

Asamblare și coacere Pască fără aluat

Ungem baza și pereții formei cu unt și presărăm puțină făină.
Am folosit o formă de copt cu diametrul de 24 cm.
Turnăm compoziția de pască fără aluat în forma de copt și o nivelăm uniform.
O dăm la cuptor pentru 40-45 de minute la 180 de grade, sau până se rumenește frumos la suprafață.
Lăsăm, apoi, pasca să se răcească bine în forma de copt, pentru a nu se deforma și apoi o putem porționa frumos.
Această pască fără aluat, este de fapt o budincă de brânză cu stafide, foarte de efect și plăcut aromată.
Să vă fie de folos!

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics


Privacy Preference Center

Necesare

Cookie-urile necesare ajută la a face un site utilizabil prin activarea funcţiilor de bază, precum navigarea în pagină şi accesul la zonele securizate de pe site. Site-ul nu poate funcţiona corespunzător fără aceste cookie-uri.

SESS#, __cfduid, CookieConsent, __cfduid
SESS#
__cfduid
CookieConsent
__cfduid

Preferințe

Cookie-urile de preferinţă permit unui site să îşi amintească informaţii care se modifică după modul în care se comportă sau arată site-ul, precum limba dvs. preferată sau regiunea în care vă aflaţi.

UID
UID

Statistici

Cookie-urile de statistică îi ajută pe proprietarii unui site să înţeleagă modul în care vizitatorii interacţionează cu site-urile prin colectarea şi raportarea informaţiilor în mod anonim.

@@History/@@scroll|#, _ga [x2], _gat [x2], _gid [x2], d
_ga [x2], _gat [x2], _gid [x2]
d

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?