Ne plac preparatele din carne tocată: chifteluțe, perișoare, pârjoale, etc. și încerc să le combin în moduri diverse cum este și această rețetă de perișoare de pui, în sos de roșii cu busuioc și usturoi.
Ingrediente
  • Pentru perișoare:
  • 500 g piept de pui
  • 150 g șunculiță afumată, de casă
  • 1 ceșcuță(110 ml) orez
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • oregano
  • puțin ghimbir ras
  • 1 ou mare
  • 750 ml apă
  • 2 foi dafin
  • Pentru sos:
  • 750 g roșii cu zarzavat pentru ciorbe
  • 50 ml ulei de măsline
  • 4-5 căței de usturoi
  • frunze proaspete de busuioc
  • 1 linguriță boia de ardei dulce
  • 1 linguriță zahăr brun
  • patrunjel verde
Porții: 8 Timp de preparare: aproximativ 60 minute
Mod de preparare
Pentru prepararea perișoarelor, tocăm pieptul de pui împreună cu o ceapă, o rondea de ghimbir și șunculița țăranească, apoi asezonăm compoziția cu sare, piper, cimbru și oregano.
Adăugăm orezul pe care îl hidratăm 20-30 de minute în apă, apoi oul și omogenizăm.
Punem apă la fiert cu o linguriță de sare, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm perișoarele formate ca niște sfere mai mici decât o minge de ping pong.
Adăugam și 2 foi de dafin si lăsam perișoarele să fiarbă aproximativ 25-30 de minute, la foc mediu.
Între timp ne ocupăm de sos.
Punem uleiul la încins împreună cu un cățel de usturoi zdrobit și două frunze de busuioc rupte, iar după 2-3 minute, adăugăm roșiile.
Am ales să pun roșii cu zarzavat pentru ca am vrut sa am și alte legume în sos, dar și pentru că imi place mult gustul acestor roșii cu zarzavat.
Lăsăm sosul să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când în el, 10-15 minute.
Adăugăm apoi perișoarele și completăm cu supa în care au fiert perișoarele, doar atât cât acestea să fie acoperite.
Lăsăm perișoarele să mai fiarbă și în sos timp de 10, maxim 15 minute, asezonând sosul spre final cu restul de usturoi zdrobit, boia de ardei, zahăr și frunze de busuioc proaspete.
După stingerea focului, adăugăm pătrunjelul tocat mărunt.
Iese un sos ușor picant, ușor dulce și foarte aromat.
Aceste perișoare de pui, în sos de roșii cu busuioc și usturoi, fac parte din preparatele preferate ale băieților mei și le prepar destul de des.
Să vă fie de folos!
 Perisoare-de-porc-in-sos-de-rosii-1 Perisoare-de-porc-in-sos-de-rosii-2 Perisoare-de-porc-in-sos-de-rosii-3 Perisoare-de-porc-in-sos-de-rosii-4 Perisoare-de-porc-in-sos-de-rosii-5 Perisoare-de-porc-in-sos-de-rosii-6
Perisoare-de-porc-in-sos-de-rosii-7
 
Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
pasta-de-rosii-cu-ardei-copti-8
prajitura-cu-foi-si-dovleac-8
desert-rapid-cu-struguri-11
Mancare-de-ciuperci-praz-specialitati-porc-afumate-7
prajitura-bicolora-cu-cirese-si-menta-12
DSCF3914
Placinta-branza-dovlecel-7
briose-aperitiv-cu-cartofi-mozzarella-chimen-8
Ciorba-rosii-perisoare-pui-10
Arhive
error: Conținutul este protejat!