Vă spun cu toată sinceritatea că această caserolă de marinat de la FoodSaver chiar face minuni. Pe lângă faptul că timpul de marinare se reduce consistent față de metodele clasice, prin procesul de vidare, carnea este ajutată să-și deschidă mult porii și astfel să se întrepătrundă cu gustul ingredientelor pe care le folosim la marinat. Sunt tare încântată de acest efect!
Ingrediente
  • 600 g carne macră de miel
  • Pentru marinat:
  • 1/2 ceapă roșie
  • 2-3 crenguțe de rozmarin
  • sare
  • piper
  • pudră de ghimbir
  • 500 ml vin alb demidulce
  • boia de ardei dulce
  • Pentru umplutura pizzei:
  • 1 ceapă albă, mică
  • 1/2 ceapă roșie
  • 4-5 căței de usturoi
  • 150 g pastă de roșii
  • 1 lingură pastă de ardei dulce
  • 1 linguriță pastă de ardei iute
  • 2 ouă
  • Pentru aluat:
  • 600 g făină
  • 250 ml apă
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță zahăr
  • 30 g drojdie proaspătă
Porții: 2; Timp de preparare: aproximativ  90 minute
Mod de preparare
Pentru marinată, punem carnea tăiată în bucăți mai mici, în caserola pentru vidare și o condimentăm cu sare, piper, boia dulce și ghimbir. O amestecăm bine să se pudreze uniform cu aceste condimente, apoi adăugăm ceapa roșie tocată mărunt, crenguțe de rozmarin și vinul. Punem vin atât cât să se acopere bine carnea. Acoperim caserola cu capacul și comutăm butonul de pe capac, pe poziția pentru vidare. Conectăm caserola la aparatul de vidat FoodSaver, prin intermediul furtunului, apoi conectăm aparatul la sursa de curent. Apăsăm butonul pentru vidare și așteptăm ca aparatul să-și execute comanda, apoi mai vidăm încă odată, sau chiar de două ori, să ne asigurăm că porii cărnii sunt suficient de deschiși. Nu durează mult procesul de vidare, câteva minute. Dăm caserola la frigider pentru 45-60 minute, apoi scurgem bine carnea, împreună cu ceapa și crenguțele de rozmarin și o tocăm prin mașina de tocat. Călim apoi ceapa albă și jumătatea de ceapă roșie, în puțin ulei și adăugăm carnea tocată peste ea. Amestecăm cu o spatulă să se desfacă bine carnea tocată și o lasăm pe foc până este suficient de pătrunsă. Adăugăm apoi roșiile și pasta de ardei, usturoiul tăiat rondele și o mai lăsăm pe foc 10 minute, potrivindu-i gustul cu sare și condimente, dacă mai este cazul, după care lăsăm compoziția de umplutură să se răcească. Preparăm între timp și aluatul. Cernem făina într-un vas și îi facem o adâncitură la mijloc. Într-un alt vas, frecăm drojdia mărunțită cu zahărul până se diluează, apoi adăugăm puțină apă caldă, 2 linguri de făină și omogenizăm maiaua. Lăsăm maiaua la loc cald pentru aproximativ 10 minute, până iși dublează volumul, apoi o răsturnăm în adâncitura din făină. Începem să o amestecăm cu făina de pe margini, adăugând treptat și uleiul și apa caldă în care am dizolvat sarea. Frământăm un aluat nelipicios, pe masa înfăinată, apoi îl lăsăm la crescut, acoperit cu un ștergar curat, aproximativ 30 de minute. Împărțim aluatul în două părți, pe care le întindem în două foi subțiri și ușor ovale. Transferăm foile în tava cuptorului, pe hârtii de copt separate și așezăm umplutura la mijlocul lor. O întindem frumos către margini, apoi pliem marginile aluatului peste ea, sub formă de bărcuță și le înțepăm ușor cu o furculiță, pentru a se suprapune bine peste carne. Spargem câte un ou la mijlocul cărnii și dăm tava la cuptor pentru 30-35 de minute, sau până când aluatul este bine preparat și de asemeni, oul. Este foarte bună, această pizza turcească din carne de miel marinată cu ajutorul caserolei de marinare Food Saver, efectiv carnea se topește în gură, atât de fragedă este! Să vă fie de folos!
pizza-turceasca-carne-miel-marinata-1   pizza-turceasca-carne-miel-marinata-2 pizza-turceasca-carne-miel-marinata-3 pizza-turceasca-carne-miel-marinata-12
Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!