Am preparat o tocăniță tare bună din oase de miel, pe care mai întâi le-am marinat în sos de soia și alte ingrediente, cu ajutorul caserolei de marinare al aparatului de vidare Food Saver și a ieșit tare, tare gustoasă.
Ingrediente
  • 600 g oase de miel bine împănate cu carne
  • 2 cartofi mari
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • oregano
  • 200 g pastă de roșii
  • pătrunjel verde
  • 3 căței de usturoi
  • Pentru marinată:
  • 3 linguri sos soia
  • 1 lingură oțet balsamic
  • 400 ml apă minerală
  • un praf ghimbir
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
Porții: 4; Timp de preparare: sub 60 minute
Mod de preparare
Preparăm mai întâi marinata. Amestecăm oțetul balsamic cu sosul de soia, adăugăm condimentele și sarea și cu acest amestec masăm bine carnea de pe oase, apoi punem oasele în caserola pentru vidare. Completăm cu apă minerală, atât cât să fie oasele acoperite și închidem imediat capacul, să nu aibă timp apa minerală să iși piardă aciditatea. Conectăm caserola la aparatul de vidat Food Saver, prin intermediul cablului, comutăm butonul caserolei pe poziția pentru vidare și pornim vidarea caserolei. Repetăm vidarea încă odată, pentru ca efectul să fie unul maxim, apoi rotim butonul de pe caserola spre poziția închis și dăm caserola la frigider pentru maxim o oră. După acest interval, scoatem oasele din marinată, le scurgem ușor și le rumenim pe toate parțile în ulei încins. Le dăm apoi deoparte și în locul lor, în ulei, adăugăm ceapa, morcovul și rădăcina de patrunjel, curățate și tocate în cuburi, respectiv rondele. Le înăbușim bine sub capac, picurând și puțin din marinată, iar când sunt ușor pătrunse, adăugăm cartofii curățați și tocați în cuburi mai mari, precum și dovlecelul, tocat tot în bucăți mai mari. Completăm cu apă fierbinte, până când legumele sunt acoperite și le lăsăm să fiarbă la foc mic până sunt ușor pătrunse. Adăugăm apoi pasta de roșii și după câteva minute, potrivim gustul de sare și condimente. Adăugăm oasele de miel rumenite, foile de dafin și usturoiul tocat mărunt, precum și ardeii tocați în cuburi. Mai lăsăm tocana pe foc 10-15 minute, iar la final, după stingerea focului, adăugăm pătrunjelul tocat. A iesit foarte bună, ușor dulceagă, ușor acrișoară și potrivit de condimentată.
NOTĂ
Pe parcursul preparării tocăniței, se mai adaugă câte puțin și din soluția de marinare, dar cu măsură.
Să vă fie de folos!

tocana-miel-cartofi-dovlecel-1 tocana-miel-cartofi-dovlecel-2 tocana-miel-cartofi-dovlecel-4 tocana-miel-cartofi-dovlecel-5

tocana-miel-cartofi-dovlecel-6 tocana-miel-cartofi-dovlecel-7

tocana-miel-cartofi-dovlecel-8 tocana-miel-cartofi-dovlecel-9

tocana-miel-cartofi-dovlecel-11

Etichete: , , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Ciuperci-sos-alb-carnati-de-casa-9
Paine-cu-mozzarella-rosii-deshidratate-si-susan-8
Biscuiti-briose-lamaie-mac-fara gluten-11
Musaca-din-piure-cartofi-carne-tocata-leurda-7
Pizza-cu-carne-ciuperci-si-gogosari-murati-5
Mancare-de-ciuperci-praz-specialitati-porc-afumate-7
dovlecei-la-borcan-7
Friptura-pui-in-bere-fara-alcool-preparata-la-Multicooker-5
iahnie-de-fasole-de-post-9
Arhive
error: Conținutul este protejat!