Postat: 08 mai 2016 - Prăjituri - comentarii
În general nu ne rămâne cozonac, preparat în casă și nu am avut ocazia să fac această budincă de cozonac, pe care am vazut-o foarte des preparată după sărbători. De data aceasta, însă, am mai și primit cozonac, așa că a venit rândul să prepar și eu budinca minune. M-am inspirat de la Alex, pentru că el a folosit lapte condensat și întâmplător aveam și eu o cutie prin frigider. budinca-de-cozonac-5  
Ingrediente
  • 1 cozonac cu nucă și rahat
  • 350 ml lapte condensat
  • 200 ml smântână de gătit
  • 200 g unt
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • 3 plicuri zahăr cu scorțisoară
  • 100 g ciocolată cu alune
  • 5 ouă medii
  • un praf sare
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 20 g unt pentru uns
Porții: 16; Timp de preparare: 45 minute; Dimensiuni tavă: 23/36 cm
Mod de preparare
Topim untul și îl lăsăm să se răcească.
Mixăm ouăle cu puțină sare, adăugăm zahărul vanilat și zahărul cu scorțișoară și mixăm în continuare, până se spumează ușor.
Adăugăm untul topit, apoi laptele condensat și smântâna.
Ungem tava cu unt, tăiem cozonacul în cuburi mari și le așezăm în tavă.
Turnăm peste cozonac, compoziția cu ouă și toate cele și presăm ușor bucățile de cozonac, să se imbibe cu compoziție, așa încât să nu se ridice la suprafață, în timpul preparării termice.
Așezăm pe fiecare bucată de cozonac câte o bucată mică de ciocolată și dăm tava la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.
Lăsăm apoi budinca de cozonac să se răcească și o pudrăm cu zahăr, apoi o porționăm și o savurăm alături de o cafea buna, sau un ceai, iaurt, ce preferăm.
Este minunată această budincă de cozonac, chiar și ușor caldă!
Să vă fie de folos!
 
Etichete: , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
pasta-de-ton-cu-ardei-copt-1
Prajitura-cu-piscoturi-incorporate-in-blat-11
Croissante-cu-ciocolata-10
Turte-Panini Maker-Breville-9
Salata-legume-ton-maioneza-11
Colaci-5
Prajitura-bicolora-5
Pastrama-pui-4
Supa-rosii-ardei-copti-galuste-7
Arhive
error: Conținutul este protejat!