Pentru că nu am făcut drob de data aceasta, am ales să prepar acest chec aperitiv cu piept de pui și ciuperci în crustă de bacon. Pentru crusta de bacon m-am inspirat de la Miha/Dulciurifeldefel.ro  și țin să-i mulțumesc pe această cale, că tare mi-a plăcut ideea! <3 A ieșit tare bun, dar cam puțin pentru familia mea numeroasă. 😀
Ingrediente
  • 600 g piept de pui dezosat
  • 1 gogoșar copt
  • 1 ardei capia copt
  • 450 g ciuperci din conservă
  • 2 ouă mari
  • 2 fire ceapă verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 1/2 legătură mărar
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • boia de ardei dulce
  • pudră de ghimbir
  • 1-2 linguri pesmet
  • 200 g bacon feliat subțire
Porții: 10; Timp de preparare: 50 minute
Mod de preparare
Trecem carnea prin mașina de tocat și o amestecăm apoi cu celelalte ingrediente tocate mărunt, la cuțit.
Avem grijă să scurgem bine ciupercile, dar ardeii îi lăsăm cu sucul propriu că este gustos.
Eu am avut ardei congelați și i-am tocat direct înghețați, iar când îi congelez, am grijă să adaug și sucul lăsat de ei după curățare.
Pentru că am pus ardeii nescurși, am adăugat și puțin pesmet printre ingrediente, ca să absoarbă sucul acestora.
Adăugăm cele două ouă mari sau trei ouă medii și omogenizăm compoziția.
Potrivim gustul cu condimente, având grijă să punem mai puțină sare, pentru că baconul este sărat.
Mi-a prins bine sfatul Mihăi de la rețetă, altfel poate săram checul prea tare. 😀
Din feliile de bacon, realizăm o împletitură, în care vom îmbrăca checul, mai puțin baza.
Eu am realizat împletitura pe un blat de silicon, apoi am adăugat compoziția checului și i-am dat forma tăvii.
Am așezat tava tapetată cu hârtie de copt peste checul format și am răsturnat-o cu ajutorul blatului. Se poate vedea procedeul în poze.
Coacem apoi checul aperitiv cu piept de pui și ciuperci în crustă de bacon, pentru 40-45 de minute la 170 de grade.
Hârtia de copt din tavă o lăsăm mai mare decât lateralele tăvii, pentru două motive:
1 – cu ajutorul ei vom scoate frumos checul din tavă, fară a-l răsturna și a avea surprize neplăcute;
2 – marginile lăsate mai mari, le pliem peste chec în timpul coacerii, pentru a nu se rumeni baconul prea rău.
În ultimele 10 minute, lăsăm checul liber, neacoperit, pentru a se rumeni baconul suficient.
Lăsăm checul să se tempereze bine în tavă, apoi îl vom scoate ridicând de marginile hârtiei de copt.
A fost tare bun și aspectuos acest chec aperitiv cu piept de pui și ciuperci în crustă de bacon, vă recomand cu mare drag rețeta!
Sper să vă fie de folos și sfaturile mele!
Etichete: , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
cartofi-in-crusta-de-malai-6
Prajitura-Merisor-9
salata-de-varza-cu-telina-si-maioneza-4
iahnie-de-fasole-de-post-9
placinta-cu-ton-si-legume-mexicane-8
prajitura-cu-blaturi-de-ciocolata-si-crema-de-ness-11
prajitura-cu-branza-si-crumble-7
Budinca-spaghete-branza-merisoare-multicooker-Philips-11
Smoothie-citrice-ghimbir-8
Arhive
error: Conținutul este protejat!