Le-am văzut, la Papabun.ro,  mi-au plăcut, le-am executat. Mulțumesc, Găbytzu, pentru rețetă delicioasă! Aluatul l-am făcut exact ca al Găbiței, dar am dublat cantitățile și tare mult mi-a plăcut, este un aluat foarte elastic pe care îl poți modela foarte ușor. La chifteluțe am folosit compoziția pe care o fac eu cel mai des.
Ingrediente
  • Aluat
  • 900 gr făină
  • 1 plic drojdie uscată
  • 100 ml ulei
  • sare
  • 1 doză bere
  • 1 linguriță zahăr
  • Pentru chifteluțe:
  • 750g carne amestec:  vită + porc
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • condimente:piper, boia de ardei dulce, cimbru, oregano
  • 1 căpățână usturoi
  • sare
  • 25 gr unt pentru uns forma
Porții: 18: Timp de preparare: sub 60 minute
Mod de preparare
Pentru aluat, am amestecat intâi ingredientele lichide, apoi am adăugat drojdia, zahărul, sarea și, treptat, făina.
A rezultat un aluat foarte elastic, cu care mi-a plăcut să ma joc :). Carnea pentru chifteluțe am amestecat-o, proporția fiind cam 1/3 din carnea de porc și 2/3 de vită. Am trecut prin robot ceapa și usturoiul și le-am adăugat la carne, apoi am trecut și morcovul împreună cu cartoful, pe care le-am adăugat la carne stoarse foarte bine. Am asezonat cu condimentele și sarea și am format chifteluțele. Aluatul l-am împărțit in 18 părți cât de cât egale, pe care le-am întins sub formă rotundă, am pus chifteluțele la mijloc și am unit marginile. Am uns forma cu unt, am așezat chiftelele una lângă alta, punându-le cu partea unde am unit marginile în jos și le-am dat la cuptor pentru 50 de minute la 175 grade. Pe parcurs am verificat dacă în mijloc sunt coapte. Noi am servit aceste chifteluțe în aluat de bere, cu muștar sau ketchup. Să vă fie de folos!
Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
chiftelute-sos-legume-capac-piure-8
desert-rapid-cu-struguri-11
Cremsnit-foietaj-preparat-in-casa-12
Pui-fraged-sos-picant-rosii-ardei-copt-6
Legume-trase-la-tigaie-cu-sos-de-rosii-8
gogosari-umpluti-cu-varza-9
Prajitura-Revani-cu-mure-6
Tort-in-patratele-8
smoothie-cu-pepene-galben-piersici-si-menta-7
Arhive
error: Conținutul este protejat!