Clafoutis este un desert tradițional franțuzesc și se prepară în special cu cireșe negre și se servește cald, pudrat cu zahăr sau asezonat cu diverse creme. Are o textură de budincă și poate fi aromatizat după preferințele fiecăruia. Este a doua oară când prepar clafoutis cu cireșe, am mai preparat și cu alte fructe, dar parcă cel mai bine se combină cu cireșe și ca gust și ca aspect.

clafoutis-cu-cirese-5 clafoutis-cu-cirese-7

Ingrediente
  • 4 ouă medii
  • 100 g zahăr
  • 125 g făină
  • 250 ml lapte
  • 300 g cireșe
  • un praf sare
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 20 g unt
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie
Porții: 8; Timp de preparare: 40 minute; Diametrul formei de copt: 26 cm
Mod de preparare
Mixăm ouăle cu un praf de sare, apoi adăugăm zahărul și mixăm în continuare până se spumează ușor.
Adăugăm esența, făina și omogenizăm, apoi adăugăm laptele și iar omogenizăm compoziția.
Ungem pereții formei de copt cu unt din abundență și presărăm zahăr, pentru a se desprinde prăjitura ușor după coacere.
Presărăm la baza formei cireșele, după ce le îndepartam sâmburii, apoi întindem compoziția peste ele.
Compoziția trebuie să fie fluidă ca și cea de clătite, poate chiar mai subțire puțin.
Coacem prăjitura pentru 35-40 de minute, la 180 de grade, sau până când trece testul cu scobitoarea.
După coacere, lăsăm prăjitura să se tempereze puțin, apoi o pudrăm cu zahăr si o servim fie cladă, fie rece de la frigider.
Este la fel de bună în ambele variante.
Să vă fie de folos!
Etichete: , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Saratele-preparate-la-aparatul-de-gofre-6
Turte-Panini Maker-Breville-9
Biscuiti-aroma-lamaie-stafide-7
Negresa-reteta-clasica-6
Pulpa-miel-marinata-pregatita-aparatul-FoodSaver-8
parjoale-moldovenesti-12
sos-de-usturoi-cu-rosii-8
gem-asortat-de-prune-cu-un-minim-necesar-de-zahar-9
Budinca-aperitiv-legume-mexicane-sunca-presata-rosii-deshidratate-12
Arhive
error: Conținutul este protejat!