Foarte bună a ieșit pizza mea, în care am asezonat carnea de pui afumată, de la oala cu untură, cu ciuperci din conservă! Carnea afumată i-a dat un gust aparte și s-a combinat perfect cu restul ingredientelor. pizza-ciuperci-carne-pui-afumata-5
Ingrediente
  • Pentru aluat:
  • 20 gr drojdie proaspătă
  • 1 linguriță zahăr
  • 250 ml lapte
  • 100 ml apă
  • 50 ml ulei
  • 1 vârf cuțit sare
  • aprox. 600 gr făină
  • Pentru umplutură:
  • aprox. 250 gr carne de pui afumată(pulpe + piept)
  • 750 gr ciuperci conservate
  • 1 ceapă roșie
  • câteva măsline verzi
  • 5 buc gogoșari murați
  • 100 gr cașcaval
  • 1 lingură ketchup
  • 2 ouă
  • 1 linguriță lapte
Porții: 8; Timp de preparare: sub 60 minute; Dimensiuni tavă: de 28/40 cm
Mod de preparare
Pentru aluat, sfărâmăm drojdia într-un bol, adăugăm zahărul și le frecăm cu o lingură de lemn, până la diluare.
Punem laptele la încălzit, doar cât să suporte degetul și îl adăugăm peste drojdia din bol, apoi adăugăm o mână de făină și omogenizăm bine compoziția. Lăsăm maiaua 10 minute la crescut, să-și dubleze volumul, apoi punem apa împreună cu sarea la încălzit, tot cât să suporte degetul, o amestecăm apoi cu uleiul și o turnăm încet peste maiaua crescută. Încorporăm apoi, treptat, făina, obținănd astfel un aluat moale și ușor lipicios, pe care îl lăsăm la crescut nu mai mult de 15-20 de minute. Nu trebuie lăsat mult, ca la pâine, oricum, dacă drojdia și făina sunt de bună calitate și proaspete, aluatul nu va da greș. Întindem aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și îl ungem cu ketchup.  

Pentru umplutura, pe care o preparăm cât timp stă aluatul la dospit, încălzim carnea, ca să nu fie îmbibată în grăsime, o scurgem bine și o tăiem mărunt.

Călim ceapa împreună cu ciupercile în puțin ulei, apoi le scurgem bine. Tăiem gogoșarii julien, măslinele rondele și feliem cașcavalul. Așezăm mai întâi carnea peste aluat, apoi ciupercile, măslinele și gogosarii, iar deasupra, feliile de cașcaval. Asestecăm cele două ouă cu laptele și le împrăștiem deasupra ingredientelor. Dăm tava la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade. Servim pizza caldă, cu ketchup.   NOTA:

Dacă este prea mult aluat, cum a fost în cazul meu, puteți face din restul, lipii la tigaie.

Etichete: , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Prajitura-Revani-cu-mure-6
Paine-amestec-faina-malai-7
Mancare-mazare -gnocchi-carnati-10
gogosi-cu-lingura-8
Saratele-preparate-la-aparatul-de-gofre-6
Mic-dejun-legume-gratar-biscuiti-sarati-fara-gluten-11
Oua-umplute-pate-casa-10
Chiftele-ton-cartofi-copti-sos-branzeturi-2
Prajitura-blat-albusuri-biscuiti-crema-galbenusuri-6
Arhive
error: Conținutul este protejat!