Pot să spun despre aceste pulpe de pui în manta de șunculiță la cuptor, că au ieșit tare bune, fragede la interior și suculente, iar mantaua de șunculiță ușor crocantă, dar nu foarte uscată și o să vedeți de ce, în modul de preparare.
Ingrediente
  • 600 g pulpe inferioare de pui
  • 300 g sunculiță crud uscată
  • 5 căței de usturoi
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • boia de ardei iute și dulce
  • un praf de sare
Mod de preparare
Curățăm usturoiul și îl pisăm cu foarte puțină sare. Nu punem sare multă pentru că șunculița este sărată. Frecăm usturoiul cu puțin ulei de măsline, apoi adăugăm zeama de lămâie și boiaua de ardei. Cu acest sos masăm pulpele de pui, apoi le îmbrăcăm în feliile de șunculiță. Punem cate două felii la un copănel, să fie mantaua mai groasă. Așezăm pulpele de pui pe grătarul aragazului, pe treapta de la mijloc, iar sub acesta, pe treapta cea mai de jos, așezăm o tavă cu apă fierbinte. Le preparăm astfel la 190 de grade, pentru 30-35 de minute. Au ieșit tare bune aceste pulpe de pui în manta de șunculiță la cuptor, preparate în acest mod și au mers de minune cu un sos de usturoi și iaurt. Sper să vă placă rețeta mea și să vă fie de folos!
 
Etichete: , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!