Este prima dată când prepar zucchini rotunzi umpluți cu carne și legume, de fapt este prima dată când folosesc acești zucchini rotunzi și pot să spun ca i-am îndrăgit pe loc. Au un gust dulceag și se comportă foarte bine în timpul preparării, în sensul că rămân fermi, chiar daca sunt foarte pătrunși.
Ingrediente
  • 4 zucchini rotunzi
  • 3 ardei roșii
  • 750 g carne tocată de vițel
  • 250 g bacon afumat
  • 30 ml ulei de măsline
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 120 g orez
  • 400 g pastă de roșii cu ardei
  • sare
  • piper
  • praf de ghimbir
  • cimbru
  • frunze de busuioc
  • 2 foi dafin
  • 5-6 căței de usturoi
  • 1 linguriță zahăr brun
  • 3-4 fire mărar verde
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1,5 l apă
Porții: 7; Timp de preparare: 90 minute
Mod de preparare
Curățăm ceapa, morcovul și rădăcina de pătrunjel, le tocăm mărunt și le înăbușim în puțin ulei de măsline și câțiva stropi de apă.
Când sunt ușor pătrunse, adăugăm carnea tocată peste ele, amestecăm intens, pentru câteva minute, apoi adăugăm și baconul afumat, tăiat în cuburi mici.
Asezonăm amestecul cu condimente, apoi adăugăm și orezul, le mai amestecăm de câteva ori, stingem focul și le lăsăm să se răcească ușor.
Tăiem câte un căpăcel de la zucchini, cel cu codița și le scobim interiorul, lăsându-le peretele de circa 1 cm grosime.
Tăiem câte un căpăcel și de la ardei și îndepărtăm nervurile și semințele.
Peste amestecul de carne cu legume și orez, răcit, adăugăm 2 ouă, 2 fire de mărar și două de pătrunjel, tocate mărunt, mai potrivim gustul cu sare și condimente, omogenizăm și umplem ardeii și zucchinii cu el.
Îi așezăm în vas, îi acoperim cu căpăcelele decupate, adăugăm și restul de amestec, dacă nu încape tot în ei, apoi completăm cu apă cât să fie totul acoperit și punem vasul pe foc.
Acoperim vasul și lăsăm preparatul să fiarbă la foc mediu, până când zucchinii sunt bine pătrunși.
Între timp, preparăm un sos din pasta de roșii și ardei, cu miezul de la zucchini trecut prin blender, usturoiul pisat și multe frunze de busuioc.
Adăugăm și 2 foi de dafin și picurăm din când în când, câte puțină zeamă din vas.
Lăsăm sosul pe foc 10-15 minute și îl adăugăm în vasul cu zucchini rotunzi umpluți cu carne și legume, cu 15 minute înainte de stingerea focului.
Astfel, cu acest amestec se îngroașă și sosul din vas.
Potrivim gustul și cu puțin zahăr, asta opțional, dacă ne place sosul mai dulce.
După stingerea focului, adăugăm verdeața tocată mărunt.
Sunt chiar delicioși acești zucchini rotunzi umpluți cu carne și legume, se pot servi simpli sau cu smântână.
Să vă fie de folos!
Etichete: , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Negresa-din-albusuri-si-ciocolata-5
Placinte-impletite-dovleac-5
Prajitura-aluat-bezea-mere-5
Rondele-picante-din-foietaj-ketchup-chimen-8
zacusca-de-fasole-boabe-6
Salata-cartofi-sprot-afumat-5
Mancare-spanac-leurda-8
clatite-cu-branza-telemea-si-malai-8
Biscuiti-cu-scortisoara-7
Arhive
error: Conținutul este protejat!