Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza multor garnituri, asezonându-se cu diverse sosuri, pe bază de iaurt, brânzeturi, roșii, etc. cartofi-evantai-condimentati-9
Ingrediente
  • 6 cartofi noi, medii
  • 75-100 g unt
  • 30 ml ulei de măsline
  • sare roz de Himalaya
  • piper
  • cimbru
  • frunze proaspete de busuioc
  • rozmarin
  • boia de ardei dulce
  • 5-6 căței de usturoi
  • mozzarella
  • 1 lingură mălai
  • câteva fire de pătrunjel verde
  • câteva fire de mărar verde

Porții: 6;

Timp de preparare: 60 minute

Mod de preparare
Punem untul la topit, în uleiul de măsline.
Adăugăm usturoiul presat și câte un praf din condimentele enumerate și le amestecăm bine.
Adăugăm și un praf de sare și lăsăm untul pe foc, să se aromatizeze, 4-5 minute.
Spălăm bine cartofii cu buretele de bucătarie, cu partea abrazivă, fără a-i decoji.
Îi așezăm apoi între doua furculițe și îi feliem subțire, exact cât ne permit furculițele, păstrându-le baza nestrăpunsă de cuțit.
Realizăm astfel acel evantai aspectuos, dar și util coacerii cartofilor.
Așezăm cartofii evantai într-o formă de copt, sau într-o tavă.
Luăm cu o linguriță din untul aromatizat și picurăm printre feliile de cartofi.
Turnăm apoi restul de unt peste cartofi, mai presăram puțină sare și puțin mălai, strecurăm printre felii și câteva frunze proaspete de busuioc, pentru un plus de aromă și prospețime, eventual mai adăugăm și puțin unt, dacă nu este suficient în tavă și dăm cartofii la cuptor, la 190 de grade pentru aproximativ o oră.
Pe la jumătatea timpului, scoatem tava din cuptor și mai picurăm peste cartofi unt din tavă, pentru a nu se usca în timpul tratamentului termic.
Cu 5-6 minute înainte de stingerea focului, aruncăm o mână de mozzarella rasă, peste cartofi.
Servim acești cartofi evantai, cu unt aromatizat, presărati cu verdeață, alături de o friptură, sau după cum am mai spus, cu diverse sosuri.
Sunt delicioși în orice combinație.
Să vă fie de folos!
Etichete: , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Tocana-cartofi- ardei-copt-costita-afumata-8
Rondele-picante-din-foietaj-ketchup-chimen-8
prajitura-dungata-II-10
coaste-de-porc-dulci-picante-5
Cornuri-bicolore-8
pizza-turceasca-carne-miel-marinata-14
Budinca-cartofi-piept-pui-smantana-12
Aluat-foietaj-5
Pasta-fasole-verde-5
Arhive
error: Conținutul este protejat!