Postat: 18 iunie 2016 - Pizza - comentarii
Prima dată am văzut acest tip de pizza pe bucătăraș.ro, site-ul meu de suflet și m-a încântat că arata ca o plăcintă. Acum, rețeta nu e chiar cea originală, de la mama ei, dar nici nu trebuie să fie, pentru că, după parerea mea, rețetele nu trebuiesc reproduse întocmai, ci extrase ideile, apoi preparate după gustul fiecăruia. Pot să spun doar că este foarte reușită această pizza calzone, așa cu ingredientele în interior, îmbibate în mozzarella topită. pizza-calzone-10
Ingrediente
  • Aluat(pentru 3 pizza):
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 7 g drojdie uscată
  • 1 lingură zahăr
  • 100 ml ulei
  • 400 ml lapte
  • 750-800 g făină
  • Pentru topping:
  • 300 g salam de casă ușor afumat
  • 200 g șuncă presată
  • 1/2 ardei gras, roșu
  • 1/2 ardei gras, verde
  • 1 roșie
  • 1 fir de ceapă verde
  • 350 g ciuperci din conservă
  • 250 g mozzarella rasă
  • 50 g măsline verzi
  • oregano
  • cimbru
  • busuioc
  • 3 căței de usturoi
  • ketchup
  • Pentru uns aluatul:
  • 1 gălbenuș de ou
  • un praf de sare
  • 1 linguriță lapte

Porții: 9;

Timp total de preparare: 65 minute

Mod de preparare

Pentru aluat, cernem făina într-un vas și o amestecăm cu drojdia uscată.
Facem o adâncitură la mijlocul făinii, unde vom adăuga oul frecat cu sare, uleiul și, treptat, laptele cald, în care dizolvăm zahărul.
Adunăm la centru făina de pe margini, turnănd laptele peste ea și amestecând continuu cu o spatulă.
Frământăm apoi aluatul cu mâinile și îl lăsăm la odihnit maxim 30 de minute.
În acest timp ne ocupăm de ingredientele pentru topping pe care le feliem după cum dorim.
Întindem aluatul în trei foi subțiri și de formă rotundă sau ovală și ungem foile cu puțin ketchup.
Presărăm din belșug mozzarella rasă și împrăștiem ingredientele feliate, doar pe câte o jumătate de foaie, apoi presărăm condimente deasupra lor.
Cealaltă jumătate, o pliem peste ingrediente si lipim marginile aluatului, presându-le cu o furculiță.
Ungem apoi aluatul cu gălbenuș de ou amestecat cu un praf de sare și o linguriță de lapte.
Transferăm pizza in tava tapetată cu hârtie de copt și o coacem pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.
Este mai ușor să întindem pizza pe hârtia de copt și o transferăm direct în tava, cu hârtie cu tot.
Servim pizza calzone cu ketchup dulce sau picant.
Este grozav de bună si aspectuoasă!
Să vă fie de folos!

Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
prajitura-armonia-gustului-14
sos-tzatziki-6
Salata-rucola-rosii -deshidratate-3
Pulpite-pui-galuste-bavareze-sos-vanatoresc-17
Perisoare-oua-posate-piure-spanac-9
Evantai-de-vinete-dovlecel-bacon-rosii-6
Spanac-sos-smantana-8
Clatite-cu-mere-8
Prajitura-Snickers-10
Arhive
error: Conținutul este protejat!