Este minunată și ca gust și ca aspect prăjitura bicoloră cu cireșe și mentă este și merită preparată mai ales în sezonul cireșelor coapte.

Cu cireșe chiar nu aveam rețete de prăjituri pe blog, în schimb cu vișine am o întreagă colecție de rețete, pe care le ador.

Pe primul loc aș clasa Prăjitura Valurile Dunării, dar nici Prăjitura cu vișine și cremă de ciocolată nu e mai prejos, sau această Negresă însiropată cu cremă de ciocolată și vișine.

Toate sunt delicioase, ideea este că se pot prepara și cu cireșe în loc de vișine.

prajitura-bicolora-cu-cirese-si-menta-8 prajitura-bicolora-cu-cirese-si-menta-9

Ingrediente

  • 500 g cireșe
  • 8 ouă
  • 200 g unt(65%)
  • 12 linguri zahăr
  • 9 linguri făină
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri migdale măcinate
  • 5-6 frunze de mentă
  • 1 plic praf de copt
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • un praf sare
  • 200 g ciocolată albă
  • 1 linguriță lapte
  • 1/2 linguriță ulei de măsline

Porții:20;

Timp de preparare: 45 minute;

Dimensiuni tavă: 23/36 cm

Mod de preparare

Cum preparăm Prăjitura bicoloră cu cireșe și mentă!

Mai întâi topim untul, pe care îl aromatizăm cu frunze proaspete de mentă, rupte mărunt, apoi îl lăsăm să se răcească.
Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm câte un praf de sare peste ambele.
Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm, treptat, zahărul și zeama de lămâie și mixăm în continuare până obținem o bezea fermă.
Adăugam gălbenușurile frecare cu praful de sare, omogenizăm, apoi adăugăm untul și omogenizăm din nou.
Cernem 6 linguri de făină împreună cu praful de copt și le adăugăm treptat în compoziția de prăjitură.
Împărțim apoi compoziția în două părți aproximativ egale.
În prima parte vom adăuga 3 linguri de făină și cireșele fără sâmburi și întindem compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt.
În a doua parte vom adăuga cacaua cernută și migdalele prăjite și măcinate fin și vom întinde compozitia rezultată, peste cea cu cireșe.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 30-35 de minute, dar facem totuși și testul cu scobitoarea, să fim siguri ca s-a copt.
Lăsăm apoi prăjitura să se racească și o răsturnăm pe un platou cu partea cu cireșele în sus, pentru că dedesupt, blatul va fi mai uniform.

Preparare glazură pentru Prăjitura bicoloră cu cireșe și mentă

Topim ciocolata, împreună cu laptele si uleiul de măsline, pe baie de aburi și decorăm prăjitura cu ea.
După ce se va întări ciocolata, putem porționa prăjitura bicoloră cu cireșe și mentă și îi servim pe cei dragi cu ea.
Este pur și simplu delicioasă, ușor aromată și foarte pufoasă.
Să vă fie de folos!

 prajitura-bicolora-cu-cirese-si-menta-11

Pentru data viitoare voi încerca această rețetă de prăjitură cu brânză de vaci și cireșe.

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive