Postat: 22 iunie 2016 - Pui - comentarii
Aveam de mult pe lista de așteptare această rețetă de pui kievskaia, de când mi-au făcut poftă, rând pe rând, fetele de pe bucătaraș.ro. M-a atras în mod deosebit untul aromatizat cu verdețuri, cu care se umple pieptul de pui. Se poate aromatiza untul cu tot ce este verde: ceapă, usturoi, pătrunjel, mărar, etc, dar eu am ales să-l prepar, pentru început, puțin mai simplu, să vad ce reacție au băieții mei, însă a fost peste așteptări de apreciat. Așa că, vă recomand să incercați și voi rețeta, pentru că rezultă un șnițel ceva mai deosebit.

pui-kievskaia-6

Ingrediente
  • 1 kg piept de pui dezosat
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 lămâie
  • 200 g unt(65%)
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură mărar
  • 5 căței de usturoi
  • 3 ouă
  • 150 g făină
  • 250 g pesmet

Porții: 8

Timp de preparare: 45 minute

Mod de preparare
Preparăm mai întâi untul aromatizat, care trebuie să stea la congelator o perioadă.
Tocăm verdețurile mărunt, pisăm usturoiul, radem puțină coajă de lămâie și le adăugăm peste untul moale, ținut la temperatura camerei.
Adăugăm și puțină sare și zeama de la 1/2 lămâie și amestecăm bine totul, până se omogenizează.
Punem untul aromatizat într-o folie alimentară, îi dăm formă de rulou și îl dăm la congelator până când se întărește bine.
Între timp ne ocupăm de pieptul de pui pe care îl filetăm, dar nu foarte subțite, apoi presăm fileurile cu podul palmei, le masăm cu zeamă de lămâie și le condimentăm cu sare, piper și cimbru.
Le lăsăm la odihnit, la rece și acoperite, până se întărește untul aromatizat.
Când este gata untul, îl tăiem în rondele.
La capetele fileurilor din piept de pui așezăm 2-3 rondele, apoi rulăm fileurile, le prindem, eventual, cu scobitori, să strângem bine untul în interior, le dăm prin făină, apoi prin ou bătut cu sare, piper și o lingură de făină, iar prin făină, iar prin ou, iar la final le trecem prin pesmet și le așezăm în tava tapetată cu hărtie de copt.
Le dăm la cuptor pentru 35-40 de minute, până se rumenesc frumos la exterior și sunt bine pătrunse la interior.
Eu am preparat și un piure de cartofi în care am adăugat și puțin din untul aromatizat și a iesit tare gustos.
Sper să vă placă varianta mea de pui kievskaia și să vă fie de folos!
Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
prajitura-dungata-II-10
Ciuperci-umplute-cu-legume-in-sos-de-rosii-5
pizza-turceasca-carne-miel-marinata-14
Cartofi-natur-reteta-clasica-5
Fursecuri-fulgi-ovaz-nuca-cocos-4
Biscuiti-cu-scortisoara-7
Prajitura-cu-blat-ciocolatos-budinca-vanilie-10
Tort-crema-ciocolata-dulceata-gutui-6
smoothie-de-pepene-rosu-cu-menta-5
Arhive
error: Conținutul este protejat!