În anotimpul călduros, mâncarea mea de bază este salata, salată cu legume combinate cu pește sau carne numai de pui, salată cu legume și paste, legume și fructe, etc. De data această am preparat o salată de varză albă cu ton din conservă. Foarte bună și sățioasă, altceva nici nu-ți mai trebuie la o masă.
Ingrediente
  • 1/2 varză albă
  • 1 ceapă roșie
  • 1 conservă file de ton în ulei de măsline(200 g)
  • 2 roșii
  • zeama de la o lămâie
  • sare
  • piper
  • 1 legătură mărar

Porții: 2

Timp de preparare: 15 minute

Mod de preparare

Tocăm varza fideluță, o frecăm cu puțină sare și o lăsăm la odihnit 5-6 minute.
Presărăm și puțin piper.
Avem grijă să nu punem sare multă, pentru ca este și tonul sărat.
Tăiem ceapa în două, transversal, apoi tocăm cele două jumătăți fideluță, să fie în ton cu varza.
Tot în fâșii tocăm și o roșie, pe cealaltă o feliem, pentru decor.
Tocăm mărarul fin și îl adăugăm peste varză, împreună cu restul ingredientelor, stoarcem apoi zeama de lămâie și amestecăm ușor ingredientele.
Scurgem tonul, dar nu de tot, îl lăsăm ușor uns și nu mai adăugăm ulei de măsline în salată.
Amestecăm bine, totul, decorăm cu rondele de ceapă, felii de roșii și servim salata cu mare poftă.
Să vă fie de folos!
salata-de-varza-cu-ton-5
Mod preparare
   
Etichete: , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!