Zilele trecute am fost invitată de către Gina Bradea să particip la o provocare frumoasă și bineînțeles că am acceptat. Am primit pe această cale un coș generos cu produse de la Foodville, eu urmând să-mi demonstrez măiestria in a prezenta diverse preparate folosind acele produse minunate, care vin tocmai din Spania.

briose-cu-masline-rosii-deshidratate-si-sparanghel-1

Toate produsele din acel coș au fost pe gustul meu, chiar și coșulețul îmi place maxim și îl voi folosi cu drag în multe din prezentările mele. Despre firma Foodville, numai de bine pot spune. M-au surprins plăcut, atât prin produsele lor gustoase și frumos ambalate, cât și prin modul de colaborare: prompți, calzi și foarte comunicativi, ceea ce contează foarte mult în ziua de azi. Despre coșul cu produse pot să spun că l-au ambalat atât de bine și frumos în același timp, încât produsele au stat cuminți la locul lor fără nicio șansa de a se sparge, sau a se deteriora în timpul transportului. Frumos etichetate, frumos ambalate, gustoase toate, deci au primit din partea mea notă maximă. Pe blogul Ginei Bradea, găsiți și un concurs prin care vă puteți încerca șansa de a deveni unul din posesorii acestui coș generos, așa că nu mai stați, click aici și urmați pașii care vă pot aduce unul din minunatele coșuri cu produse Foodville. Mulțumesc mult, Gina și Foodville, pentru minunatele produse oferite!! Iată și prima rețetă: niște brioșe aperitiv, cu măsline, roșii deshidratate și sparanghel, gustoase și ușor de preparat.

briose-cu-masline-rosii-deshidratate-si-sparanghel-10 briose-cu-masline-rosii-deshidratate-si-sparanghel-11

Ingrediente
  • 3 ouă medii
  • 400 g smântână
  • 100 g mușchi țigănesc
  • 4 buc. roșii deshidratate, de la Foodville
  • 1 lingură ulei de la roșiile deshidratate
  • 3 buc. sparanghel în saramură, de la Foodville
  • 7-8 măsline, de la Foodville
  • 50 g mozzarella
  • 3 frunze busuioc
  • 4-5 fire pătrunjel verde
  • 2 linguri făină
  • 5 linguri pesmet
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf cimbru
  • un praf boia de ardei dulce
  • un praf sare roz de Himalaya
Porții: 9 Timp de preparare: 50 minute
Mod de preparare
Amestecăm ouăle cu un praf de sare, adăugăm o lingură din uleiul de la roșiile deshidratate, care este plăcut aromatizat, smântâna, mozzarella și omogenizăm compoziția.
Rupem frunzele de busuioc, tocăm pătrunjelul și le adăugăm în compoziție, apoi adăugăm condimentele și încorporăm făina amestecată cu praful de copt și 3 linguri de pesmet.
Nu punem tot pesmetul odată, mai adăugăm și la final, în funcție de cât de groasă iese compoziția.
Adăugăm
Tocăm restul ingredientelor în cuburi, respectiv bastonașe – sparanghelul și le adăugăm în compoziția de brioșe.
Sparanghelul îl vom adăuga ultimul, pentru a nu se strivi și îl amestecăm cu grijă prin aluat.
Ungem formele de brioșe cu puțin ulei de măsline, tot de la Foodville și le umplem cu compoziția, pe care o lăsăm să se odihnească 5-6 minute.
Coacem brioșele aperitiv, cu măsline, roșii deshidratate și sparanghel, pentru 40-45 de minute, la 180 de grade, apoi le servim calde, sau reci, alături de un iaurt bun, un ceai sau o cafea.
Sunt delicioase și de efect, iar ingredientele folosite le-au dat un gust deosebit.
Să vă fie de folos!

briose-cu-masline-rosii-deshidratate-si-sparanghel-7 briose-cu-masline-rosii-deshidratate-si-sparanghel-12

Etichete: , , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!