Ador să fac astfel de preparate, pe care eu le consider de mare efect, iar băieții mei adoră să le savureze. 🙂 Acești cartofi umpluți cu mozzarella și ou fiert, înveliți în bacon, au ieșit bestiali, păcat că nu am folosit niște cartofi mult mai mari, așa încât să pun oul fiert, întreg la mijlocul lor ci doar câte o jumătate! cartofi-umpluti-cu-mozzarella-si-ou-fiert-inveliti-in-bacon-9
Ingrediente
  • 4 cartofi mari
  • 4 ouă fierte
  • 150 g mozzarella rasă
  • frunze de busuioc
  • 200 g felii subțiri de bacon
  • chimen
  • sare
  • piper
  • rozmarin

Porții: 4

Timp de preparare: 60 minute

Mod de preparare
Mai întâi fierbem cartofii, spălați bine și necurățați de coajă, în apă clocotită cu puțină sare.
Îi fierbem definitiv, să se pătrundă bine, apoi îi trecem prin jet de apă rece și îi curățăm.
Îi tăiem în jumătăți și le scobim interiorul cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire și cu mare grijă să nu-i rupem, sau să nu-i străpungem.
Cu ajutorul cuțitului marcăm conturul pe unde să scobim interiorul, apoi folosim o linguriță, pentru a răzui interiorul.
Le lăsăm o bază de circa 5 – 7 mm grosime.
Presărăm peste ei puțin rozmarin măcinat fin, sare și piper, apoi adăugăm mozzarella amestecată cu chimen și frunze rupte de busuioc și așezăm câte o jumătate de ou, pe căte una din jumătățile de cartofi.
După cum am spus în introducere, dacă ar fi fost cartofii mai mari, ar fi avut loc oul întreg la mijlocul lor(a se urmări și pozele!!!).
Unim, apoi, jumătățile de cartofi, să formăm cartoful întreg, pe care îl îmbrăcăm în feliile de bacon.
Așezăm mai întâi o felie de bacon de-a lungul cartofului să îmbrăcăm și vârfurile acestuia și cu două, sau trei felii, înfășurăm cartoful de-a latul.
Așezăm cartofii în hârtii de copt, pentru a presa bine feliile de bacon peste ei și îi dăm la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade, sau până când baconul se rumenește frumos peste cartofi.
În ultimele 7-8 minute, desfacem hârtiile de pe cartofi, pentru o rumenire optimă.
După cum am spus, sunt de mare efect acești cartofi umpluți cu mozzarella și ou fiert, înveliți în bacon și pot fi seviți fie simpli, cu ketchup, sau ca garnitură la orice friptură.
Din restul de ouă și miezul cartofilor, am preparat o mini salată orientală, cu o ceapă mică, roșie, și câteva măsline.
Să vă fie de folos!

cartofi-umpluti-cu-mozzarella-si-ou-fiert-inveliti-in-bacon-8 cartofi-umpluti-cu-mozzarella-si-ou-fiert-inveliti-in-bacon-9

Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!