Pot să spun că adorăm aceste preparate cu dovlecei, iar eu am început să testez fel și fel de combinații. Aceste crochete de dovlecei cu somon afumat, au fost cele mai apreciate de până acum  și au fost servite calde, cu un sos rece, de usturoi și iaurt. Sunt foarte bune și reci, sunt bune de luat și la pachet, deci merită preparate. crochete-de-dovlecel-cu-somon-afumat-8
Ingrediente
  • 2 dovlecei medii
  • 200 g somon afumat
  • 100 g ricotta
  • 2 ouă
  • 250 g pesmet
  • sare
  • piper
  • 1 ceapă roșie
  • 4 căței de usturoi
  • 1 legătură pătrunjel verde

Porții: 20

Timp de preparare: 45 minute

Mod de preparare
Curățăm dovleceii de coajă și eventual de semințe, dacă au și sunt mari.
Îi dăm pe răzătoare și îi presărăm cu sare.
Nu e nevoie să îi scurgem, e foarte bun și sucul lor, doar că vom adăuga ceva mai mult pesmet.
Cine dorește, îi poate scurge.
Tocăm ceapa mărunt, iar usturoiul îl răzuim.
Trecem somonul prin robot, tocăm și pătrunjelul și adăugăm toate ingredientele tocate, peste dovlecei.
Adăugăm și ricotta și ouăle, puțin piper, omogenizăm compoziția, apoi adăugăm treptat pesmetul, până vom obține o compozitie care se poate prelucra.
Nu trebuie sa fie tare, doar sa fie ușor legată.
Chiar daca este lipicioasă, o lăsăm așa, că se poate prelucra.
Eu am pus aproximativ 125  g pesmet.
Restul de pesmet îl presărăm pe un platou  și vom tăvăli crochetele de dovlecei prin el, înainte de a le așeza în tavă.
Ne umezim mâinile și formăm crochetele de dovlecei și somon, apoi le tăvălim prin pesmet și le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt.
Le dăm la cuptor, la 180 de grade, până când devin aurii și ușor crocante la exterior, cam 35 de minute.
Le servim apoi cu un sos de usturoi și iaurt, sau după preferințe.
Să vă fie de folos!
   
Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Risotto-ciuperci-bacon-1
pizza-casei-6
pariziene-gem-gutui-6
Cremsnit-foietaj-preparat-in-casa-12
Bagheta-crocanta-cu-usturoi-copt-branza-fondue-4
Salata-vinete-maioneza-telina-6
Varza-la-cuptor-cu-bacon-carnati-8
Rondele-picante-din-foietaj-ketchup-chimen-8
ciorba-de-pui-in-stil-radautean-5
Arhive
error: Conținutul este protejat!