Aveam o astfel de rețetă postată cu ani în urmă pe bucătăraș și dacă tot am repetat-o zilele acestea, am zis să o prezint și pe blog, să rămână și în cartea de rețete „merișor.ro” 🙂 La astfel de preparate, trebuie avut în vedere ce fel de bacon folosim. Mie îmi place cel  afumat, chiar daca este mai sărat, nu mai adaug sare la celelalte ingrediente, decât cu măsură. Sunt tare buni acești ficăței de pui înveliți în bacon și merg de minune cu niște cartofi natur, piure, orez sau orice garnitură. ficatei-de-pui-inveliti-in-bacon-8
Ingrediente
  • 500 g ficăței de pui
  • 200 g bacon afumat, feliat
  • piper
  • boia de ardei dulce și iute
  • cimbru
  • sare
  • apă

Porții: 8

Timp de preparare: 60 minute

Mod de preparare
Mai întâi curățăm ficățeii pui, îi spălăm și îi scurgem, apoi îi fierbem în apă clocotită cu puțină sare, doar până se pătrund cam trei sferturi.
Nu îi fierbem definitiv, pentru că se vor mai prepara și împreună cu baconul, la cuptor.
Scurgem, apoi, ficățeii, îi clătim cu apă călduță și îi lăsăm să se tempereze ușor, într-o sită.
Îi condimentăm cu piper, boia de ardei dulce și iute și cu puțin cimbru, sau cu condimente după gustul fiecăruia.
Înfășurăm ficățeii de pui în feliile subțiri de bacon, punând câte două sau chiar trei felii de bacon la câte un ficat.
Dacă ficatul este mic, așezăm chiar două bucăți într-un rulou de bacon.
Așezăm rulourile în tava tapetată cu hârtie de copt și le dăm la cuptor până când sunt bine rumenite.
Nu e nevoie de grăsime în tavă, ficățeii se vor coace în mantaua de bacon, care se va strânge frumos în jurul lor.
Noi i-am servit cu cartofi natur, pe care i-am fiert în supa în care au fiert ficăteii și i-am asezonat cu mult pătrunjel verde, în timpul servirii.
Pot să spun că sunt tare de efect acești ficăței de pui înveliți în bacon și merită introduși ca și aperitiv, la o masă festivă.
Să vă fie de folos!
 
Etichete: , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Papanasi-amestec-branza-pesmet-9
Budinca-orez-piept-pui-8
Biscuiti-aperitiv-sunca-presata-cascaval-9
Oua-umplute-pate-casa-10
Salata-cartofi-ton-branza-pufoasa-Delaco-6
Sandwichuri-la-tigaie-preparate-carne-9
sos-tzatziki-6
Prajitura-cu-piscoturi-incorporate-in-blat-11
Ficat-porc-fragezit-in-lapte-4
Arhive
error: Conținutul este protejat!